Oare de ce ?
РУС. MOLD.
» » Oare de ce ?

Oare de ce ?

31-05-2019, 12:30
Viziuni: 223
  
Versiunea de tipar   
Oare de ce ?La începutul săptămînii viitoare, la Chișinău va sosi reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul FR, Dmitri Kozak.
 
Evident, nimeni nu are nimic împotrivă. Noi, cei din Moldova, sîntem, întotdeauna, bucuroși de oaspeți. Problema constă în cine urmează să anunțe această noutate – cel care ocupă funcția de președinte, Igor Dodon. Chipurile, pe marginea acestei chestiuni ”am convenit cu Vladimir Vladimirovici Putin”. Potrivit lui, se planifică de a aborda cu Kozak tot spectrul relațiilor moldo-ruse, inclusiv, reglementarea transnistreană. Aș vrea să înțeleg nespus de mult de ce i-a trebuit lui Dodon să irosească timpul unui om de stat cu adevărat ocupat pentru întrevederea cu umila sa persoană ? Cu atît mai mult că personalitatea lui Dodon, demult, trezește idiosincrazie în Transnistria.

Or, președintele nerecunoscutei RMN, Vladimir Krasnoselski a declarat: ”Pe parcursul anului trecut, domnul Dodon și-a schimbat de câteva ori poziția în raport cu Transnistria. Inițial, vorbea despre federalizare, apoi – despre autonomie, după care – despre statut special. Chiar și în condițiile în care noi nu avem niciun dialog pe marginea chestiunilor politice, aceste variații ale omologului meu moldovean denotă despre inconsecvența poziției sale”.

Recent, în luna martie curent, ministerul afacerilor externe din Transnistria l-a probozit pe ”alesul de tot poporul” și i-a arătat locul pe care-l ocupă.

”Activismul specific al funcționarului moldovean, care nu deține competențele corespunzătoare în sfera menționată, de rînd cu tezele inadecvate despre o oarecare ”apropiere” de reglementarea moldo-transnistreană definitivă, din păcate, nu face decît să dezorienteze participanții străini la proces și formează o imagine distorsiona asupra situației în cadrul negocierilor”, se menționează în comentariul plasat pe site-ul oficial al instituției.

Numai ce nu face pseudo-președintele nostru pentru a crea impresia celor din jur că personalitatea lui are importanță ! Și la Putin merge cu regularitate, de parcă ar merge la proceduri în policlinică, mai încheie niște acorduri nu știu ce, inventează concepte, flutură cu niște hîrtii. Numai că iată scîrbă: ca naiba – poporul din jurul său nu este prost și realizează perfect că Igor Dodon nu este decît o bulă de săpun.

Pe Dmitri Kozak aș vrea să-l sfătuiesc să nu piardă timpul în zadar cu acest flecar și să nu meargă la el în ospeție. Ne mai vorbind despre faptul că Dmitri Nikolaevici ar putea, banal, să nu fie lăsat să intre în Moldova. Pentru că precedente au mai fost...

Evgheni Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: