Operația de genul «Lichidarea»
РУС. MOLD.
» » Operația de genul «Lichidarea»

Operația de genul «Lichidarea»

14-06-2019, 10:45
Viziuni: 3 029
  
Versiunea de tipar   
Operația de genul «Lichidarea»Pe Dodon vor să-l omoare. De ce și cui i-a trebuit lichidarea unei personalități atît de mizere — pare să nu aibă nicio explicație logică. Ei bine, Plahotniuc, care la vremea lui a organizat înscenarea atentatului împotriva vieții sale, acesta măcar are pentru ce să fie ucis. Dodon, însă...
 
Despre planurile care se pun la cale pentru uciderea lui Dodon am aflat de la el însuși. «Alesul poporului» a comunicat că «există trei soluții» pentru îndepărtarea sa: șantajul, expulzarea din țară și lichidarea fizică. După care serviciile speciale moldovenești (inclusiv paza prezidențială de stat) au făcut ochii cît cepele. Cu siguranță, ei nu s-au așteptat la așa ceva. Și au declarat cu toată sinceritatea că nu există niciun pericol pentru viața lui Dodon, iar președintele, așa cum îi este în fire, îndrugă tot felul de prostii.

Iar Dodon a continuat să flecărească despre niște killeri din Daghestan, care au coborît din munți și s-au urcat, deja, în căruțe puse pe ruta Mahacikala- Chișinău de către Plahotniuc, pentru a-i lua viața. Pentru un milion de dolari americani.

La acest capitol, cu siguranță, Dodon se supraapreciază. Îmi aduc aminte că americanii propuneau un milion pentru Ben Laden — mort sau viu. Dacă Dodon se consideră o figură echivalentă teroristului mondial Nr. 1, asta denotă fie narcisism, ori știți și voi ce...

Isteria publică a pseudopreședintelui poate avea două explicații. În primul rînd, se știe foarte bine că Igor Nicolaevici nu este nici pe departe un curajos. Situația în care s-a pomenit Moldova îi creează disconfort și frică. El a văzut cum în timpul mitingului PDM, Plahotniuc, care, de obicei, este reținut, striga: «Dodon trădător!». Nici nu pun la îndoială faptul că, după ce și-a imaginat toate consecințele dușmăniei cu Vladimir Gheorghievici, lui Igor Nicolaevici i s-a făcut rău..., poate chiar pînă la defecare involuntară. De asta a și decis să cerșească mila populației, care (conform scenariului lui) îl va apăra de oligarhul înrăit.

A doua variantă — autoreclama. După formarea coaliției PSRM-ACUM, rolul lui Dodon în politică este unul foarte neclar. Ce poziție îi va reveni dacă renunță la troaca lui Plahotniuc? Perspectiva alegerilor anticipate îi dădea șansa să speculeze, în continuare, cu importanța și indispensabilitatea propriei persoane.

Acum, alegeri anticipate nu vor mai fi. Iar la un al doilea mandat prezidențial Dodon nici măcar nu poate visa fără ajutorul Păpușarului. Și nu este exclus că foștii tovarăși de partid, împreună cu cei din ACUM, îl vor «șuta» pur și simplu pe Dodon și încă foarte curînd.

De aceea, declarațiile lui Dodon cu privire la amenințarea împotriva vieții saletrebuie să fie calificate drept flecăreală goală, drept PR ieftin cu scopul de a provoca mila față de sine.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: