Replica Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
Pentru început, o constatare evidentă: Partidul Democrat a trecut în opoziție, iar președintele lui, Vlad Plahotniuc, a fugit din țară. Și încă un lucru evident: asta a devenit posibil datorită intervenirii lui Dmitri Kozak, care a distrus planurile lui Dodon și PSRM de a face coaliție cu PDM, dar și datorită ambasadorului SUA. Totodată, în faptul dezicerii de putere a PDM nu se întrevăd nici un fel de «eforturi eroice» ale liderilor coaliției care guvernează astăzi Moldova. În acest sens, Dodon n-are motiv să spună nici un cuvînt.
Amintim TUTUROR că, pe parcursul ultimilor zece ani, Partidul Comuniștilor s-a aflat într-o opoziție consecventă și dură față de putere.
Anume PCRM a fost primul partid care, încă în anul 2012, a identificat definiția că Moldova este un stat capturat. În 2015, aceasta a fost confirmată de către Secretarul General al Consiliului Europei, domnul Jagland. Iar după aceea și de reprezentanții altor partide din opoziție. Vom menționa că, în anul 2012, cînd PCRM a constatat caracterul de stat capturat al Republicii Moldova, mulți dintre liderii partidelor de dreapta de la noi se aflau la guvernare și erau în relații strînse cu PDM. Așa-numiții socialiști și liderul lor informal, Dodon, au început «să se dumerească» în adevărata stare de lucruri abia în ultimile zile.
Partidul Comuniștilor în permanență a indicat asupra faptului că și Curtea Constituțională s-a transformat în unul din mecanismele de uzurpare a puterii. PCRM a reacționat la timp și în mod drastic la fiecare intervertire constituțională săvîrșită de CC. Începînd cu declararea voluntaristă a primatului Declarației de Independență față de Constituție și terminînd cu schimbarea modalității de alegere a președintelui țării.
Anume comuniștii au declarat boicot alegerilor prezidențiale directe, care au fost urmare a încălcării grosolane a Legii Fundamentale. Atragem atenția și asupra faptului că actualii «învingători» de fiecare dată recunoșteau ca legale toate deciziile Curții Constituționale, coparticipînd astfel la crimele săvîrșite împotriva Constituției. Iată de ce poziția de astăzi a PCRM constă în faptul ca ea, Curtea Constituțională, să-și dea demisia în deplina sa componență, iar deciziile luate de acest organ, începînd cu anul 2009, să fie revizuite. Moldova trebuie să revină la normele constituționale din anul 2009.
Comuniștii au fost primii care au declarat că nu acceptă sistemul mixt de alegeri în Parlament, poziție la care, ulterior, au aderat și alte partide de opoziție. Anularea șarlatanescului sistem electoral mixt noi o considerăm o victorie a partidului nostru.
Partidul Comuniștilor în repetate rînduri a abordat în Parlament problema furtului miliardului. Anume PCRM a luptat ca Banca de Economii să rămînă sub controlul statului. Comuniștii s-au pronunțat consecvent împotriva punerii pe seama cetățenilor noștri a recuperării miliardului furat. Totodată, imposibil să nu atragem atenția și asupra faptului că mulți dintre cei care astăzi se declară pe sine «eliberatori» ai Moldovei de dictatură, în acei ani au votat în calitate de deputați și miniștri toate deciziile luate, ceea ce ulterior a condus la săvîrșirea unuia dintre cele mai mari furturi în istoria Moldovei.
Partidul Comuniștilor unul dintre primele a început să vorbească despre uzurparea puterii în Moldova cu indicarea unor nume, inclusiv al lui Plahotniuc, precum și a articolelor penale în a căror bază acești oameni trebuie să fie pedepsiți. Mai mult decît atît. Anume datorită fracțiunii PCRM, Plahotniuc a fost destituit din unica în biografia sa funcție de stat — prim-vicepreședinte al Parlamentului.
În toți anii activității sale, Partidul Comuniștilor niciodată n-a fost finanțat de «sponsori» nici externi, nici interni. Spre deosebire de cei care astăzi se declară învingători ai corupției politice, printre care în mod deosebit se evidențiază Partidul Socialiștilor.
Desigur, PCRM salută înlăturarea de la putere a organizației mafiote cu denumirea PDM. Totodată, PCRM declară că rămîne în opoziție și față de noul regim. În cîmpul politic sunt destui lingăi dispuși să dea jurămînt de credință acestei puteri. Asta de acum se întîmplă. Comuniștii nu fac parte din rîndul acestora. PCRM va urmări cu atenție strania construcție politică din antipozi ideologici, precum și activitatea noului guvern format în grabă din miniștri în opinia noastră incompetenți, fără experiența necesară de conducere și fără dexterități profesionale.
Partidul Comuniștilor își rezervă dreptul să critice dur acțiunile noii puteri în cazul în care acestea vor fi în contradicție cu interesele naționale, vor încălca drepturile și libertățile cetățenilor și vor prezenta pericol pentru independența și statalitatea Republicii Moldova.
PCRM reiterează că repre¬zentanții actualei puteri, la fel ca și comuniștii, au apreciat alegerile parlamentare din 24 februarie ca neconforme normelor democratice ПКРМ, iar rezultatul lor — ca urmare a coruperii în masă a alegătorilor și a falsificărilor.
Astfel, Partidul Comu¬niștilor consideră că de acum în lunile apropiate trebuie să aibă loc noi alegeri parlamentare, care să se desfășoare după listele de partid, sub o supraveghere drastică internațională.
Și doar ele vor putea stabili în mod definitiv cui anume poporul îi încredințează să conducă țara.
SECȚIA ANALITICĂ A PCRM
скачать dle 10.6фильмы бесплатно