”Sabotorul” Dodon
РУС. MOLD.
» » ”Sabotorul” Dodon

”Sabotorul” Dodon

6-05-2017, 14:31
Viziuni: 1 299
  
Versiunea de tipar   
”Sabotorul” DodonVotarea comună rușinoasă a PSRM și PDM pentru modificarea Codului Electoral a fost calificată drept ”victorie” de către președintele ilegal și balamut - Dodon.
Mai mult decît atît, el a declarat că a deturnat planurile lui Plahotniuc de a implementa sistemul uninominal. Măi să fie, Dodon mai este și  specialist în deturnarea planurilor lui Plahotniuc. Pur și simplu un sabotor adevărat.

Din logica lui Dodon lipsește o verigă foarte importantă: cum de s-a primit anume așa că pentru ”deturnarea planurilor lui Plahotniuc” au votat pînă și înșiși democrații și toți acei trădători numeroși pe care-i controlează Plahotniuc. Ce fel de altruism este acesta ? Parcă anterior, conducătorul din umbră al Moldovei nu a fost suspectat de sentimentalism.

Din toate astea se poate face o singură concluzie: planurile lui Plahotniuc au și presupus implementarea sistemului mixt. Iar Dodon nu i le-a deturnat, ci dimpotrivă, i le-a transpus în viață.  Anume el, Plahotniuc a fost autorul proiectului de lege cu privire la implementarea sistemului electoral mixt, adoptat de Parlament în 2013. Proiectul, care ulterior, a reușit să fie anulat prin eforturile fracțiunii PCRM și PLDM. Așa deci, ce planuri a lui Plahotniuc au fost deturnate de Dodon ? Evident, nu este vorba despre planurile de factura anului 2013, care, evident, nu s-au schimbat. Iar Plahotniuc, în sfîrșit, peste patru ani, a obținut exact ceea ce și-a dorit. Anume datorită lui Dodon și socialiștilor lui.

În general, Dodon întotdeauna deturnează planurile lui Plahotniuc în așa fel încît Plahotniuc obține reușită. În 2012, el a deturnat planurile lui Plahotniuc așa de bine încît în loc să se producă dizolvarea inevitabilă a Parlamentului și plecarea PDM-ului în istorie, în fotoliul de președinte s-a pomenit unionistul Timofti. Anume în această perioadă, PDM și liderul actual al formațiunii au capturat definitiv toate instituțiile statului – de la Curtea Constituțională pînă la judecătoriile raionale, de la poliție pînă la procuratură. Dacă cineva poate nu ține minte, atunci, în ajunul alegerilor pentru Timofti, Dodon a declarat foarte clar că în planurile lui apropiate se înscrie formarea unei coaliții de guvernare cu cei din Partidul Democrat.

Apoi, Dodon a ”deturnat” planurile lui Plahotniuc și nu a permis izolarea internațională a regimului de la guvernare în Moldova. Protestele fără sens, absolut inofensive, dar gălăgioase, organizate de ”pro-rusul” Dodon, a permis regimului să sperie cinic partenerii occidentali cu posibilitatea unei ”revanșe moscovite”. Și, în consecință, să se bucure de o susținere absolută. După ce și-a îndeplinit rolul, de loc rîvnit, de sperietoare pentru Bruxelles și Washington, Dodon și-a strîns corturile din centrul capitalei. Grație activității de ”sabotaj” a lui Dodon, regimul nu doar că s-a întărit dar a primit legitimitate internațională absolută.

”Deturnînd” planurile lui Plahotniuc, Dodon a participat la alegerile prezidențiale ilegale inventate de însuși Plahotniuc. În consecință, regimul a îndepărtat de la sine riscul de a fi răsturnat în urma protestelor în masă, iar pe timpul ”președinției” lui Dodon, a ajuns la apogeul formei politice și permisivității.    

Și iată acum, grație unei noi acțiuni a lui Dodon ”de deturnare a planurilor” lui  Plahotniuc, prin votarea comună cu acesta a proiectului pe care însuși Plahotniuc l-a elaborat încă în 2011 și l-a aprobat temporar în Parlament în 2013, Moldova este amenințată de riscul de a fi condusă la infinit de acest Plahotniuc.  Schimbarea sistemului electoral este unica șansă pentru PDM și Plahotniuc de a se menține la guvernare, unica șansă de a nu răspunde pentru furturile masive, pentru transformarea statului într-o structură criminal-mafiotă și pentru transformarea populației țării în ostaticii acestor criminali. Toate acestea, Plahotniuc și le-a asigurat deja grație faptului că Dodon ”a deturnat” planurile sale.

Acest lucru este atît de transparent, atît de evident, atît de impertinent și de cinic încît nici nu este nevoie de alte dovezi.  Cu toate acestea, un comentariu este necesar. Atunci cînd Dodon spune că votînd împreună cu Plahotniuc el deturnează planurile acestuia, în acest moment, el îi are de idioți pe toți oamenii, cetățenii propriei sale țări. Iar oamenii, cetățenii Moldovei nici pe departe nu sînt idioți. Ei, pentru a supraviețui în țara capturată de Plahotniuc și Dodon, manifestă miracole raționale, de maturitate intelectuală. Ei nu au meritat o asemenea atitudine. Chiar dacă au și greșit atunci cînd au votat pentru asemenea figuri ca Dodon.

Alexandr Boicoскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: