Este timpul să ne suflecăm mînecile
РУС. MOLD.
» » Este timpul să ne suflecăm mînecile

Este timpul să ne suflecăm mînecile

4-11-2019, 12:12
Viziuni: 303
  
Versiunea de tipar   
Este timpul să ne suflecăm mînecilePartidul Comuniștilor  din Republica Moldova este  în toiul desfășurării ședințelor de dare de seamă și alegeri
 
Una dintre aceste ședințe s-a desfășurat în cadrul organizației primare de partid Nr. 7 din municipiul Bălți. Președintele PCRM, Vladimir Voronin,  și membrul CC  Oleg Voitișin  au participat la întrunire.

La drept orbind, ordinea de zi a fost una standard: raportul secretarului organizației de partid, raportul trezorierului, alegerea componenței de conducere a OPP și a delegaților la conferința de dare de seamă și alegeri planificată pentru data de 7 decembrie curent.

Este timpul să ne suflecăm mînecileRaportul de dare de seamă a fost susținut de secretarul OPP, Irina Rubțova. Ea a menționat că perioada de dare de seamă este una deloc simplă atît pentru comuniști, cît și pentru țară în general. În această perioadă, Moldova se prăbușește tot mai mult în groapa datoriilor, săpată de FMI, iar viața oamenilor devine din ce în ce mai insuportabilă. «Se părea că alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 ar fi putut schimba situația, că oamenii își vor aminti în sfîrșit cine, în istoria modernă a Moldovei, a condus țara rațional și adecvat, cine avea grijă de nevoile țării», a spus Irina Rubțova.

Ea a menționat despre faptul că comuniștii din Bălți s-au pregătit pentru aceste alegeri, au analizat situația, au desfășurat activități de agitație. În cadrul acestor activități s-a inclus activ și OPP Nr. 7. Au fost desfășurate cinci ședințe în cadrul cărora au fost examinate chestiuni legate de munca de agitație și propagandă, executarea deciziilor plenarei comitetului municipal, executarea propriilor hotărîri, abonarea la ziarul «Comunistul» și altele.

«Cu toate acestea, eu nu aș spune că am invitat activ părtașii fără de partid să participe la ședințele noastre sau pur și simplu să interesăm cetățenii. De vină este și apatia politică a cetățenilor noștri, și lipsa insistenței din partea comuniștilor noștri», a recunoscut Rubțova.

Secretarul organizației primare a indicat asupra faptului că OPP Nr. 7 a participar activ la agitația electorală. În mod special s-au făcut remarcați tovarășii Oleg Ceh, Artur Nastasiu, Dmitri Covalenco. La secția de votare a muncit impecabil Vitali Babenco.
Rubțova a mai menționat că populația întîmpina bine agitatorii, pentru că oamenii nu au uitat felul în care au muncit comuniștii atunci cînd erau la guvernare și le doreau succese.

Totodată, erau și mulți dintre cei care spuneau că timpul comuniștilor a trecut, că ei nu mai sînt ce au fost și că au rămas puțini. «Noi am încercat don răsputeri să distrugem mitul care s-a instalat în conștiința oamenilor despre chipurile «trădarea noastră», că partidul nu mai există. Noi, permanent, prezentam exemple, încercam să-i determinăm pe cetățeni să gîndească, să-și amintească și să compare, să facă concluzii corecte».

Potrivit secretarului orga¬nizației de partid, deseori, oamenii erau de acord și chiar dădeau indicații candidaților. Ceea ce oferea o speranță pentru un rezultat mai bun al alegerilor pentru PCRM. Cu toate acestea, rezultatele au fost deosebit de triste și descurajatoare. «Cel mai trist lucru este faptul că oamenii au crezut pseudopartidelor. Au crezut în promisiunile goale ale socialiștilor, magazinelor sociale și pachetelor cu produse ale escrocului Șor. Și nu ne-au permis să demonstrăm că noi, comuniștii, sîntem unica forță politică care poate întoarce încrederea oamenilor și a le da o speranță pentru o viață demnă», a concluzionat Irina Rubțova.

Cu toate acestea, în ciuda neîncrederii oamenilor față de orice partide, apatiei sociale, comuniștii din Bălți vor continua să lucreze cu cetățenii, vor încerca să sporească numărul de membri, utilizînd în acest sens toate resursele posibile. Ei vor încerca să le explice oamenilor că cu cît mai mulți vor fi, cu atît vor fi mai puternici și vor putea influența la modul real procesele din țară. Acesta este scopul pe care și-l trasează comuniștii din Bălți în viitorul apropiat.

«Cît ține de alegerile locale din 26 octombrie, nici aici nu avem cu ce ne lăuda, deși, și înaintea acestor alegeri am muncit mult la capitolul agitație», a mai spus Rubțova. Totodată, este neclară și absolut nejustificată popularitatea partidului lui Renato Usatîi, a socialiștilor cu retorica lor pseudorusă și partidului «Șor» cu «cadourile» sale, care nu ne-au lăsat nicio șansă și nu am trecut în consiliul municipal.

Cauze ale acestei situații pot fi multe, acestea trebuie să fie identificate și remediate, consideră Rubțova. Comuniștii trebuie ă-și redobîndească influența, în caz contrar, nici nu putem visa la un viitor normal pentru Moldova. Comuniștii trebuie să revină la guvernare — nu de dragul puterii, ci de dragul poporului, țării și viitorului copiilor noști.

Participanții la dezbateri au împărtășit viziunea lor asupra situației politice și sociale din Bălți, au analizat motivele înfrîngerii suportate la alegeri, au propus variante pentru îmbunătățirea activității organizației de partid din Bălți.

«Unicul lucru care a mai rămas în arsenalul nostru și pe care nu ni-l pot lua concurenții este cuvîntul adevărului», așa și-a început discursul liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin. «Cuvîntul pe viu în procesul de comunicare cu oamenii nu poate fi substituit cu nimic — nici de internet, nici de televiziune, nici de telefonul mobil. De ce am cîștigat în alegeri începînd cu anul 1998? Pentru că am respectat acest principiu. Astăzi, nu știu de ce căutăm ceea ce ne încurcă. Dar, de fapt, trebuie să căutăm răspunsul la întrebarea ce avem de făcut în situația creată? Dacă oamenii ne văd doar în perioada preelectorală, nu vom reuși nimic. Oamenii trebuie să audă mai des cuvinte de adevăr, mai des decît de două-trei ori și atunci înainte de alegeri».

«Cîți comuniști se numărau în cadrul PCRM înaintea alegerilor din 2001?, i-a întrebat pe cei prezenți Vladimir Voronin. Vă spun eu — 13 000. Astăzi, am mai rămas 10 000. Și ce, nu putem asigura un rezultat la alegeri? Putem. Însă noi tot căutăm motive, ne adunăm, începem să ne văicărăm, să ne compătimim unul pe altul, de parcă am fi în rînd la policlinică și așteptăm să intrăm la doctor. Nu doar noi sîntem bolnavi — bolește toată țara. Trebuie să determinăm corect diagnoza și să muncim asupra însănătoșirii societății».

Președintele PCRM a indicat asupra faptului că comuniștii din teritoriu trebuie să înăsprească controlul listelor alegătorilor, pentru a nu permite falsificări și includerea «sufletelor moarte». De asemenea, să desfășoare flash-mob-uri și acțiuni de protest pentru a fi mai aproape de oameni. Pentru ca oamenii să-i vadă pe comuniști nu doar în perioada alegerilor, să vadă în ei ajutor și protecție. În afară de aceasta, organizația municipală din Bălți a PCRM trebuie să se gîndească la crearea propriului site în internet în calitate de platformă informațională proprie.

«Doresc succese organizației dumneavoastră de partid și cred în ea. Cu atît mai mult că sînteți atît de tineri și cu perspectivă. Așa deci, haideți să ne suflecăm mînecile și să demonstrăm că noi nu sîntem ma slabi ca ei!», a rezumat Vladimir Voronin.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: