Istoria insuccesului
РУС. MOLD.
» » Istoria insuccesului

Istoria insuccesului

8-10-2015, 15:22
Viziuni: 875
  
Versiunea de tipar   
Istoria insuccesuluiJames Pettit a confirmat: pînă cînd în Moldova nu va fi ordine — nu vor fi nici bani


Ambasadorul SUA a învinuit alianţa de la guvernare de inacţiune în combaterea corupţiei, din care cauză Statele Unite sunt nevoite să suspendeze un şir de proiecte investiţionale serioase în Moldova.

 

După cum a declarat într-o emisiune la PRO TV Chisinau James Pettit, şef al misiunii diplomatice la Chişinău, «în condiţiile actuale, realizarea în continuare a proiectelor este imposibilă, deoarece ţara s-a împotmolit în corupţie».

 

«Moldova nu a obţinut nici un succes în lichidarea acestui fenomen, ci dimpotrivă, a alunecat în el şi mai adînc. Sper ca Guvernul republicii să ia în considerare faptul că noi vom relua finanţarea», a declarat dl Pettit.


După cum a mai menţionat ambasadorul, este vorba despre programul «Compact», iniţiat de corporaţia «Provocările
mileniului». Ea include în sine proiecte investiţionale în domeniul agriculturii şi al dezvoltării infrastructurii transporturilor.

 

Proiectul «Trecere la o agricultură avansată» cu bugetul de 120 milioane de dolari prevedea reabilitarea a 11 sisteme de irigaţie, care ar asigura efectuarea lucrărilor de irigare pe o suprafaţă mai mare de 15 mii de hectare. Bugetul proiectului «Restabilirea drumurilor» a alcătuit suma de 133 milioane de dolari. Anterior, a fost acordat un sprijin financiar în sumă de 14 milioane de dolari pentru investiţii în infrastructura postrecoltare şi în tehnică agricolă.


Vom menţiona că îngheţarea investiţiilor în sectorul real al economiei din partea partenerilor de dezvoltare occidentali este un serios semnal nu doar pentru potenţialii investitori din străinătate, ci şi pentru businessul local. În condiţiile cînd sectorul financiar-bancar este instabil, iar creditele, practic, nu sunt accesibile pentru majoritatea agenţilor economici din Moldova, precum şi pentru sectorul agrar, în lipsa în infrastructură a unor reforme care, parţial, să fie finanţate de creditori externi, sectorului privat al economiei naţionale nu-i rămîne altceva decît să stagneze în continuare.

 

Marina Țurcan

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: