Partidul lui Dodon e format din trădători – încă o dovadă
РУС. MOLD.
» » Partidul lui Dodon e format din trădători – încă o dovadă

Partidul lui Dodon e format din trădători – încă o dovadă

8-02-2016, 15:47
Viziuni: 1 650
  
Versiunea de tipar   
Partidul lui Dodon e format din trădători – încă o dovadăLuni, 8 febuarie, a avut loc o conferinţă de presă la care un grup de persoane, care s-au prezentat ca „membri ai comitetelor raionale ale PCRM”, au declarat că părăsesc rîndurile Partidului Comuniştilor şi se alătură formaţiunii politice conduse de Igor Dodon.


În legătură cu acest fapt, serviciul de presă al PCRM a difuzat un comentariu pregătit de secţia pentru muncă de organizare a CC al PCRM.


Mai jos reproducem textul integral al respectivului comentariu.


«Socialiştii îşi prezintă dorinţele ca pe nişte realităţi 


Şefii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, cumpărînd această denumire a formaţiunii lor, au demonstrat  încă o dată că ei îşi completează partidul doar cu trădători transfugi, în primul rînd, din PCRM.

 

Pentru a nu ni se reproşa că este o afirmaţuie neîntemeiată, vom analiza conferinţa de presă din ziua de 8 februarie,la care s-a declarat că mai mult de 500 de comunişti din Chişinău şi din nouă raioane ale Moldovei au părăsit rîndurile PCRM şi au intrat în cele ale PSRM. La TV am văzut un tablou cu 16 persoane, dintre care 5 aşezate la masă, avînd în faţă tăbliţe pe care le erau indicate numele. În spatele lor, cu capul lăsat în jos, stăteau în picioare ceilalţi 11. Moderator al respectivei conferinţe de presă a fost Ivan Orlovschi, primar fără de partid al satului Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei, care la timpul său, pentru a ocupa această funcţie, a beneficiat de sprijinul PCRM, iar acum, chipurile, din numele membrilor PCRM, a dat citirii o declaraţie nesemnată de nimeni, deci, nici de cei 16. În afară de dumnealui, au luat cuvîntul toţi cei aşezaţi la masă: Ion Vasile Adam din Ungheni, exclus din rîndurile PCRM în decembrie 2015; Ivan Ivan Cîzîlnî din sectorul Rîşcani al municipiului Chişinău, exclus din rîndurile PCRM în iunie 2015; Iuzef  Dmitri Zibriţchi din satul Hîrtop, raionul Făleşti, exclus din rîndurile PCRM în 2015; Grigori Ivan Bucatari din satul Drochia, raionul Drochia, care a distgrus organizaţia de partid din localitate, cu 8 comunişti în componenţa ei. Dintre cei în picioare, al treilea din dreapta era Alexandru Jeliuc din Cahul, exclus din rîndurile PCRM în anul 2015.  Tot acolo se afla şi pensionara Mironova-Boldişor din Călăraşi, exclusă din rîndurile PCRM în anul 2014.


Acum să revenim la cifra „mai mult de 500”. Probabil,  pentru a-şi face o dare de seamă privind finanţele primite, Igor Dodon vrea să prezinte dorinţele sale drept o realitate. Chiar în timpul desfăşurării aşa-numitei conferinţe de presă, la CC ne-au telefonat oameni din raioanele indicate în aşa-numita declaraţie. Prim-secretarul CR Ialoveni al PCRM, Ştefan Bivol, a declarat că este necesar să fie imediat făcută o dezminţire de la Ialoveni, deoarece în organizaţia raională de partid nu s-a întîmplat şi nici nu se întîmplă ceea ce spun socialiştii. O informaţie similară am primit şi din raioaneler Drochia, Străşeni, Ungheni, Făleşti, Călăraşi. De la Călăraşi ni s-a mai comunicat că de acum a fost abordată chestiunea excluderii din rîndurile partidului, pentru actul de trădare, a secretarului organizaţiei primare de partid din Bahmut, prezent la acest schow al socialiştilor. Iniţiativa privind excluderea vine chiar de la comuniştii organizaţiei pe care a condus-o el. Nu se confirmă nici informaţia prezentată de organizatorii schow-ului despre ieşirea în masă din rîndurile PCRM a comnuniştilor în raioanele Ştefan-Vodă şi Glodeni.


Cu alte cuvinte, conducerea „celui mai de opoziţie” PSRM ar trebui să se preocupe de însuşi partidul ei, ci nu să cumpere transfugi şi traseişti din alte partide  şi să le facă acestora piar. Dar se vede că nu sunt capabili de altceva.


Secţia pentru muncă de organizare a CC al PCRM
 

8 februarie 2016»

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: