Guvernul a planificat pentru agricultori mai puţine subvenţii decît anul trecut
РУС. MOLD.
» » Guvernul a planificat pentru agricultori mai puţine subvenţii decît anul trecut

Guvernul a planificat pentru agricultori mai puţine subvenţii decît anul trecut

10-02-2016, 12:09
Viziuni: 1 362
  
Versiunea de tipar   
Guvernul a planificat pentru agricultori mai puţine subvenţii decît anul trecutÎn comparaţie cu indicele de anul trecut, în anul curent, guvernul lui Pavel Filip planifică să aloce producătorilor agricoli mai puţine subvenţii. Începutul alocării lor este proiectat pentru luna martie.

 

După cum a comunicat ministrul Agriculturii, Eduard Grama, volumul total al Fondului de Subvenţionare pentru anul 2016 va alcătui 1 mlrd lei, din care doar un pic mai mult de jumătate va constitui, de fapt, subvenţiile pentru anul curent. Cealaltă parte a respectivelor mijloace va fi folosită pentru achitarea datoriilor faţă de agricultori, acumulate în anii precedenţi.


«Dintr-un miliard, 15 milioane sunt preconizate pentru oficiul naţional al viei şi vinului, 45 de milioane sunt datoria statului din 2014 faţă de agricultori. În jur de 400-430, este datoria pentru 2015, şi restul ce rămîne, în jurul la 500 de milioane, vor fi subvenţiile pentru anul 2016», a explicat ministrul.


Anul trecut, volumul subvenţiilor planificate de stat au alcătuit suma de 610 milioane de lei.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: