Uneori, încercarea are moarte...
РУС. MOLD.
» » Uneori, încercarea are moarte...

Uneori, încercarea are moarte...

15-03-2016, 10:02
Viziuni: 1 224
  
Versiunea de tipar   
Uneori,  încercarea  are moarte...Se apropie BAC-ul, şi părinţii viitorilor absolvenţi încep să caute psihologi buni pentru copiii lor. Iar aceştia din urmă, chiar şi cei eminenţi, în mod subconştient de acum se aşteaptă la inevitabila situaţie stresantă. Înseşi examenele sunt un stres, iar în cazul în care eşti supus unei umilitoare proceduri de percheziţie, şi cunoştinţele pe care le ai îţi zboară într-o clipă din cap...


Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, susţine că a găsit o soluţie optimă pentru evitarea neplăcutelor situaţii la susţinerea examenelor pentru titlul de bacalaureat: pur şi simplu, nu e nevoie să susţii aceste examene. Funcţionara a expus această idee «genială», prezentînd în Parlament un proiect ce prevede obţinerea unui grant pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional. Aşa că, dragi copii, cine nu este încredinţat în trăinicia cunoştinţelor sale — nu vă întristaţi, porniţi-vă imediat paşii spre ŞPT. La ce bun să luptaţi pentru a obţine tutlul de bacalaureat, iar după aceea şi pentru a obţine studii superioare, dacă în Moldova nu-şi pot găsi un loc de lucru şi umblă şomeri zeci de mii de tineri cu diplome ale numeroaselor instituţii de învăţămînt de la noi?


Totodată, şi doamna Fusu se va asigura pe sine. Doar dumneaei în repetate rînduri a fost mustrată că, în mare parte, anume din cauza situaţiei stresante la examene nivelul de susţinere a acestora chiar la prima încercare continuă să scadă. Pe cînd, dacă tînăra, un pic fricoasa generaţie, speriindu-se de BAC, va urma recomandările doamnei ministru, procentul absolvenţilor care au susţinut cu succes examenele va creşte. Iar «celorlalţi», potrivit afirmaţiilor doamnei Fusu, sistemul educaţional al Moldovei le propune alte oportunităţi. Adică, sus-pomenitele şcoli profesional-tehnice, care, printre altele, odată cu venirea la putere a liberal-democraţilor, au fost închise aproape toate. În plus, în republică aproape că nu au rămas asemenea şcoli cu predare în limba rusă, de aceea elevii vorbitori de limbă rusă în general vor fi lipsiţi dce posibilitatea de a-şi continua studiile. Dar, după cum se vede, tocmai asta pe cea mai şcolită ministru al nostru o interesează cel mai puţin.


Încă un plus pentru doamna Fusu — din cauza numărului incomplet de elevi, va continua optimizarea claselor de liceu. Printre altele, acum mulţi tineri, anume din cauza mult trîmbiţatelor examene pentru BAC, absolvind gimnaziul, se duc în viaţa matură, altfel spus, în nicăieri. Pe cînd ei tot ar fi putut să facă încercarea de a obţine titlul de bacalaureat, iar după aceea să intre în instituţii de învăţămînt superior. Iată ce «instruire după model european» se încearcă a fi promovată la noi.

 

Natalia Ustiugova

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: