Probleme cu dragostea
РУС. MOLD.
» » Probleme cu dragostea

Probleme cu dragostea

18-02-2017, 09:17
Viziuni: 316
  
Versiunea de tipar   
Probleme cu dragosteaZiua Sfîntului Valentin nu le-a adus noroc tuturor. Bunăoară, președintele Parlamentului, Andrian Candu, în această zi a hotărît să se plîngă de propria soartă moderatorului unuia din posturile televizate ale lui Plahotniuc. «Cetățenii nu ne iubesc», a spus el posomorît. La aproximativ aceeași spusă a lui Panikovski, Ostap Bender i-a ripostat în felul următor: dar pentru ce am putea să vă iubim?!
În cadrul acestei emisiuni, dl Candu a încercat să-i înfricoșeze pe telespectatori cu descrierea tabloului sfîrșitului lumii de la capătul anului trecut. Cică, anul 2016 a început foarte greu. Cu o lipsă totală de încredere din partea cetățenilor și a comunități internaționale. Cu un buget la nivel de zero, cu riscul că peste două-trei luni guvernul nu va fi în stare să achite salariile și pensiile.

Mi-i cam incomod să întreb, dar nu cumva Moldova a fost adusă la o asemenea viață de alți deputați, aceia fiind dintre cei răi? Și ce s-a schimbat pe parcursul anului trecut? Au apărut bani pentru salarii și pensii? Ah, da, au crescut prețurile la produsele de primă necesitate, la serviciile comunale, a fost mărit censul de pensionare.


Dar, în continuare, povestind despre activitatea guvernanților, spicherul a subliniat că pe toți i-a unit unul și același scop. În ce consta acest scop? Să fie depășită criza și începute reformele necesare în țară, astfel ca în casa fiecărui moldovean să intre bunăstarea!


Ce să zici? Vă mulțumim, domnilor democrați, pentru Moldova noastră! Nici nu ne ajung cuvinte să ne exprimăm sentimentele care ne-au năpădit. Noi nici nu bănuiam că acești oameni sunt plini de spiritul sacrificiului și că ei ne-au salvat. Dacă-i cu adevărat așa, să-și mai ia un miliard… Iar noi, adunînd mijloace de la popor, vom înălța un monument în cinstea eroilor, adică a lui Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon.

 

Doar anume ei au salvat țara, deci, și pe noi, — așa e?!


Totuși, îmi iau îndrăzneala să cred că pe ruda păpușarului a cam luat-o gura pe dinainte și, vorbind despre bunăstare, avea în vedere nu casa fiecărui moldovean, ci casa fiecărui deputat din majoritatea parlamentară.


În opinia dlui Candu, cetățenii vor judeca activitatea acestei guvernări în baza rezultatelor obținute de ea. Și, tot acești cetățeni, le vor pune nota prin voturile lor la următoarele alegeri parlamentare. Dar, după cum s-a exprimat un lingvist mustăcios, este important nu cum vor vota cetățenii, ci cum vor fi numărate voturile lor. Iar cum se numără la noi voturile, am văzut-o bine în ultimii ani.


Este bine cunoscută zicala că peștele de la cap se strică. Peștele «moldovenesc» demult a început să se strice, așa încît acum e putred de la cap pînă la coadă. Astfel, la ziua de astăzi avem economie putredă, finanțe putrede, guvern putred, miniștri putrezi și politicieni putrezi, care și-au vîndut Patria. Pentru ce, deci, am putea să-i iubim?!
 
Eugeniu Marian
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: