PSRM — lacheul regimului
РУС. MOLD.
» » PSRM — lacheul regimului

PSRM — lacheul regimului

28-04-2017, 14:03
Viziuni: 189
  
Versiunea de tipar   
PSRM — lacheul regimuluiSocialiștii au renunțat la propria inițiativă privind democratizarea procesului de formare a componenței Comisiei Electorale Centrale

În cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului, din data de 27 aprilie curent, reprezentanții fracțiunii Partidului Socialiștilor și-au retras propriul proiect de lege pe care l-au înregistrat anul trecut și care prevede introducerea amendamentelor, care, în opinia autorilor, trebuiau să servească la formarea mai democratică și echilibrată a componenței Comisiei Electorale Centrale.


Proiectul prevedea că CEC se formează din cinci reprezentanți ai Parlamentului, doi dintre care trebuie să fie propuși de majoritatea parlamentară, alții trei — din partea fracțiunilor de opoziție. În afară de aceasta, se mai propunea de a include în componența CEC-ului doi reprezentanți propuși de partidele neparlamentare și doi — din partea organizațiilor obștești.


Retragerea de pe ordinea de zi a propriului proiect și refuzul socialiștilor de a implementa mecanismele ce ar permite CEC-ului să fie mai independent și reprezentativ, poate servi drept încă o dovadă a înțelegerii lor cu partidul de la guvernare PDM.


Inițiativa, înaintată încă anul trecut, pînă la venirea de facto a socialiștilor la putere, astăzi, nu mai este actuală pentru ei întrucît poate dăuna înțelegerilor complexe și acțiunilor comune în ceea ce privește împărțirea puterii între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor.

 
Serviciul de presă al PCRM
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: