Primăria este nemuritoare
РУС. MOLD.
» » Primăria este nemuritoare

Primăria este nemuritoare

1-06-2017, 11:05
Viziuni: 985
  
Versiunea de tipar   
Primăria este nemuritoareViceprimarul Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu și va conduce, temporar, capitala

Grozavu a remarcat că este gata să asigure interimatul funcției de primar general și să semneze toate actele necesare pentru a debloca conturile financiare ale primăriei astfel ca angajații instituției și subdiviziunilor să-și poată ridica salariile.

În afară de aceasta, Grozavu a mai adăugat că va verifica cum stau lucrurile în primărie. Probabil, trebuie să înțelegem că-și va însuși cota ”comisioanelor”, care s-au acumulat în timp ce s-a aflat în arest la domiciliu.  

Pe de o parte, mișcarea a fost una necesară, deși – forțată. După aresturile care efectuate, primăria s-a pomenit paralizată. Există mari dubii în legătură cu faptul că membrii Consiliului Municipal Chișinău, croit în baza principiului ”de la toți cîte oleacă”, ar putea ajunge la un consens pentru desemnarea unui primar general în exercițiu. Și chiar dacă ar fi așa, cel din urmă ar avea nevoie de o groază de timp pentru a-și intra în funcții (semnătura electronică la bancă ș.a.m.d.). Așa că este mai simplă, deja, eliberarea lui Grozavu sub ”control judiciar”.  

Pe de altă parte s-a creat un precedent periculos. Cu toții am fost martori cu magistrații de la judecătoria Buiucani (exclusiv de la judecătoria Buiucani) transferă, cu ușurință, corupții și delapidatorii cu renume de la Penitenciarul Nr. 13 în arest la domiciliu. Și iată acum l-au eliberat pe Grozavu (care a pus la cale afaceri ce costă cîteva termene de condamnare) pentru ca acesta să poată fura în continuare. Chiar dacă l-a turnat Centrului Național Anticorupție pe Dorin Chirtoacă, unde este garanția că, în timpul apropiat, ultimul nu va fi eliberat sub ”control judiciar” pentru ca s-și bată joc în continuare de capitală. Urmînd logica acțiunilor, instanța de judecată ar trebui să-l elibereze și pe Igor Gamrețchi de rînd cu consilierii municipali Ghenadie Dumanschi și Oleg Onișcenco. Aceștia, la fel ca și Grozavu, sînt vizați în dosarul ”parcărilor cu plată”.  

Însă, judecătorilor le lipsește logica cu desăvîrșire. În schimb, există voința  clar exprimată a ”coordonatorului întregii Moldove”. Căruia nu-i poți refuza.
 
Judecați și singuri: de îndată ce Dodon și părtașii săi au colectat semnături în susținerea organizării referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă, Plahotniuc îl închide, inițial, pe ultimul după gratii, după care l lasă în arest la domiciliu. DE îndată ce președintele socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Vanea Ceban, a sperat la interimatul funcției de edil (ca ulterior să-și intre pe deplin în funcția de primar general) și chiar a deschis o șampanie cu această ocazie, Plahotniuc l-a eliberat pe Nistor Grozavu.

Chiar dacă atitudinea față de Plahotniuc este super-negativă, cum poți să nu exclami cu această ocazie: ”Bravo, Vladimir Gheorghevici, le-ați indicat, din nou, ”dodoniștilor” unde le este locul!”.

Eugeniu Tamanțevскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: