Despre Filip Macedon
РУС. MOLD.
» » Despre Filip Macedon

Despre Filip Macedon

7-07-2017, 13:49
Viziuni: 735
  
Versiunea de tipar   
Despre Filip MacedonPrim-ministrul Pavel Filip s-a adresat opoziției la general și nu unui lider concret cu un îndemn îndrăzneț: «În unele lupte noi trebuie să ne unim forțele!».
 
Așa cum spunea Dumas-tatăl, intriga se țese. Interesant, ce lupte planifică Filip Macedon din fruntea Guvernului nostru și pe cine intenționează să ducă el sub falanga unificatoare?

Dacă lupta se planifică pentru 100 de milioane de euro de ajutor macroeconomic, cel mai probabil, îndemnul este adresat liderului partidului «Acțiune și Solidaritate», Maia Sandu, care a mers la Bruxelles și a cerut ca Moldovei să nu i se aloce bani în cazul în care va fi modificat sistemul electoral. (În schimb, nu s-a opus deloc la timpul său pentru ca miliardul furat, inclusiv, prin contribuția sa, să fie pus pe umerii poporului).

«În ultima perioadă, oferirea finanțelor țării noastre a fost un subiect foarte politizat. Din păcate, unele partide de opoziție, care se numesc proeuropene, au încercat să facă tot posibilul ca acești bani să nu ajungă la cetățenii Republicii Moldova», a indicat direct la «sabotoare» Filip.

Încă un subiect pentru lupta comună poate deveni dorința incomensurabilă a «euro-integratorilor» noștri să iasă de sub monitorizarea Consiliului Europei, adică, practic să-și dezlege mîinile în Moldova și să o transforme din stat capturat într-unul înrobit.

Ieșirea de sub monitorizare duce în mod clar la schimbarea sistemului electoral. Și iată pentru asta, voturile părtașilor Maiei Sandu (și Departamentul de Stat al SUA care se profilează în spatele ei) și Andrei Năstase, care să fie aprobatoare, vor fi pe cît se poate la țanc.

Evident, și Andrei și Maia au demonstrat demult că în politică ei trăiesc după legea junglei — fiecare pentru sine. Însă, nu este vorba despre o colaborare permanentă, ci doar despre «unele lupte» pentru propria bunăstare sub conducerea lui Filip Macedonul de factură locală. (Curios, oare renumita unificare temporară, de asemenea, se va produce în catacombe la miez de noapte?).

Plahotniuc vrea susținerea lui Năstase și Sandu. Cei doi își doresc să ajungă la guvernare. Iar în această țară accesul la putere se semnează la «Nobil». Oare se vor înțelege?

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: