Chișinăul a fost luat din mers?
РУС. MOLD.
» » Chișinăul a fost luat din mers?

Chișinăul a fost luat din mers?

17-10-2017, 13:31
Viziuni: 70
  
Versiunea de tipar   
Chișinăul a fost luat din mers?Despre faptul că Partidul Democrat planifică să acapareze conducerea capitalei am vorbit, în repetate rînduri, în paginile Ziarului «Comunistul» și s-a explicat de ce a fost nevoie de «executarea» publică a liberalilor cu funcții înalte în structura municipală, inclusiv, a conducătorului Primăriei.
 
Iar noi știm că au avut nevoie pentru că acapararea unei asemenea arenă cum este capitala este vitală pentru Partidul Democrat. Vitală pentru că, în mare măsură, de asta depinde însăși viața PDM. Care, în cadrul alegerilor în baza listelor de partid, programate pentru anul viitor, este puțin probabil să acceadă în Parlament. Situația, însă, poate fi oarecum ameliorată. În ce fel, veți întreba?

Cum se spunea în cinematografia clasică — elementar, Watson. După 11 ani de guvernare distrugătoare a Chișinăului de către ochelaristul de la Colonița, oricare alt individ, care dispune de abilități minime de conducere — inginer, manager mediocru, agronom ș. a. m. d. — va compărea în ochii orășenilor drept mană cerească.

Așa sau cam așa s-a gîndit în oficiul PDM atunci cînd au lansat «mingea de probă» — ia să vedem cît de bine se va rostogoli? Cu alte cuvinte, președintele Parlamentului și vicepreședintele formațiunii, Andrian Candu i-a propus «premierului nocturn» Pavel Filip (prim-vicepreședintelui PDM) să treacă primăria municipiului Chișinău în gestionarea Guvernului pînă la depășirea crizei create. Spicherul a considerat că acest lucru va fi mai util și va duce la o soluționare mai bună a problemelor. Trebuie să înțelegem că problema constă în gheretele cu cafea instalate în Parcul Ștefan cel Mare, care aparțin fratelui lui Dorin Chirtoacă — Lilian.

Planul a ieșit așa cum se cuvine. Pavel Filip a demonstrat cu mîndrie că sînt propuneri pe care poți să le refuzi. «Eu nu tind să ocup funcția de primar, cu atît mai mult că ea este una electivă. Eu încerc să fac abstracție de toate declarațiile care se fac în spațiul public. Pentru că, în caz contrar, noi nu vom avea cînd să muncim», a declarat Filip.

«Aceasta este o glumă, însă, în fiecare glumă este doar o doză de glumă», a adăugat Candu. Iar restul — este adevăr?

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: