Candu rabdă și ne îndeamnă să-i urmăm exemplul
РУС. MOLD.
» » Candu rabdă și ne îndeamnă să-i urmăm exemplul

Candu rabdă și ne îndeamnă să-i urmăm exemplul

17-11-2017, 13:20
Viziuni: 5 372
  
Versiunea de tipar   
Candu rabdă și ne îndeamnă să-i urmăm exemplulSpicherul Parlamentului îi îndeamnă pe chișinăuieni să se înarmeze cu răbdare
 
În sensul că iată-iată vine peste noi referendumul din 19 noiembrie — și după asta toate imediat vor reveni la locul lor. Și asta se va întîmpla sub bagheta magică pe care o va ține în mîini Silvia Radu.

Vreau să-i amintesc spicherului că noi, locuitorii capitalei, răbdăm de acum timp de zece ani. Și ne-am deprins cu toate. Cu faptul că se pun pe seama buzunarelor noastre pierderile de apă pentru care poartă vina întreprinderea «Apă-canal», cu facturile himerice pentru energia electrică, care acum sunt în stadiu de pregătire să zboare din stratosferă în cosmos. Cu trotuarele care încep să se umfle chiar după ce au fost reparate. Cu faptul că străzile orașului au început să fie asemănătoare cu gunoiștile. Cu urîtele construcții noi, care apar ba ici, ba colo.

Noi ne-am deprins să depindem întotdeauna și în toate de conducerea întreprinderilor comunale, iar de la acestea e un risc să pretinzi ceva. Noi avem o nemaipomenită stăpînire de sine: noi suntem capabili să suportăm perorațiile celor mai disperați cretini…

Și iată că suntem îndemnați «să mai răbdăm un pic». Da oare nu-i suficient cît am răbdat pînă acum? Noi, locuitorii capitalei, vrem ca răul să fie pedepsit, ca hoții să stea la închisoare, ci nu să fie lăsați acasă sub supraveghere juridică ori condamnați cu suspendarea pedepsei. Deoarece, cum ne învață Fiodor Dostoievski, pedeapsa trebuie să urmeze după crimă cu ireversibilitatea căderii ghilotinei, în caz contrar… În caz contrar, noi vom avea ceea ce avem.

Dacă Andrian Candu e chișinăuian, ar trebui să împartă cu noi toate greutățile ultimului deceniu. Te-i mira însă de ar fi de acord s-o facă. De aceea dumnealui îi face o reclamă activă noului primar interimar, Silvia Radu, care este protejată de partidul său.

Domnul președinte al Parlamentului a declarat că în unele state, în cazul unor situații de criză, dacă apare o asemenea necesitate, intervine chiar și organul legislativ pentru a lua o decizie și, pînă la găsirea soluțiilor necesare, numește un interimar la primărie, pentru ca să nu aibă de suferit locuitorii.

Adică, ni se spune fără nici un fel de echivocuri că, dacă nu ar fi fost Nistor Grozavu, în situație s-ar fi implicat Parlamentul sub președinția lui Andrian Candu și, — vrem noi asta sau nu vrem, — Silvia Radu totuna ar fi fost numită ca primar interimar.

Însăși primarului general interimar, Andrian Candu i-a recomandat să lucreze în mod conștiincios pînă la sfîrșit. Fără a preciza dacă are în vedere sfîrșitul termenului de aflare în această funcție sau (nu dea Domnul!) propriul ei sfîrșit.

Evgheni Tamanțevскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: