Moldova, Ucraina și Georgia nu vor fi primite în Uniunea Europeană nici măcar în 2025
Conform strategiei de extindere a UE, peste șapte ani, la această comunitate vor putea adera Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia și chiar Albania cu tot cu Kosovo. Moldova, însă, nu este menționată. În pofida parcurgerii ”istoriei de succes” și eforturilor pentru integrarea europeană ale hoților de la guvernare.
Iată pe cine a tras pe sfoară Bruxelles-ul! Ani la rînd, Bruxelles-ul a insuflat cetățenilor țării că aderarea la Uniunea Europeană este panaceul pentru toate problemele lor și drumul direct spre bunăstare și prosperare. Și iată ce rateu. Ba da, ei vor continua să îndruge acest nonsens despre aderarea curîndă (cu ochii lor mincinoși doar asta pot să facă), dar cînd viitorul nu prezintă perspective clare, nu vor mai fi crezuți. De asemenea, își pierde caracterul urgent procedura de introducere în Constituția țării a punctului cu privire la orientarea europeană a Republicii Moldova. Pentru că oricît nu ai striga «laude», viața nu va deveni mai dulce.
Președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat: «Georgia, Ucraina și Moldova se dezvoltă sincronizat. Noi avem poziții solide și asta ne ajută în dialogul cu actualii noștri parteneri de la Bruxelles și Strasbourg». Foarte bine, acum veți sta ferm pe pozițiile voastre de lachei ai UE. La ce bun îi trebuie Uniunii Europene Moldova? Fie chiar și angro, la pachet cu Ucraina și Georgia. UE a primit de la Moldova ceea ce și-a dorit, iar de sărăntoci nu mai au nevoie acolo.
Imperiul Uniunii Europene, de la bun început, a fost construit în baza principiului înghițirii economiilor sărace de către sistemele dezvoltate ale bătrînei Europe. Ademenind țările relativ sărace în cadrul uniunii, acestor state li s-a promis libertatea circulației pentru cetățeni și standarde sociale înalte, investiții în schimbul încadrării în sistemul economic comun.
Ademeniți de statutul echității, după îndeplinirea tuturor cerințelor hegemonilor europeni, aceste state au purces la distrugerea activă a propriilor economii în beneficiul pieții europene comune și au primit o cotă foarte mică pe piața celor de sortul doi.
Nu trebuie să mergem departe pentru a găsi un exemplu. Este suficient să aruncăm o privire la România vecină, unde rîurile de lapte europene și litoralurile de miere de la Strasbourg nu se văd. Dimpotrivă, peste Prut domnește dezordinea, haosul și sărăcia. Tare mult aș vrea să citez cuvintele liderului Frontului Național al Franței, Marie Le Pen, pe care le-a spus cîndva în legătură cu aderarea Ucrainei la UE: «Ucraina este un prieten, iar eu nu-mi invit prietenii în coșmar».
În acest fel, observăm în UE toate caracteristicile imperiale — metropola și bantustanul, care trebuie să lucreze în beneficiul ei. Pentru a ameți bantustanul, Bruxelles-ul nu contenește să toarne mantra despre faptul că «porțile UE sînt deschise pentru orice țară europeană care va corespunde criteriilor statutului de membru». Iar Moldova nu corespunde. Vedeți că, aici, se fură...
Nimeni în Europa nu are nevoie de cea mai săracă și coruptă țară din regiune, care mai este și divizată de un conflict ce durează de ani de zile. Nimeni în Europa nu are nevoie nici de vinurile și nici de roșiile noastre (ei de și-ar putea proteja proprii producători în condiții de criză economică), iar noi nu avem nimic altceva. În raport cu Moldova, europenii implementează așa numita politică a bunei vecinătăți, nimic altceva...
Și este absolut neclar de ce, într-o asemenea situație, guvernanții noștri continuă să tindă spre Uniunea Europeană? Această tendință este lipsită de orice logică. Și în general, trebuia să ocupăm loc după turci, aceștia își așteaptă rîndul deja de 50 de ani...
La figurat vorbind, pentru Europa, Moldova este o valiză fără toartă. Greu să o duci, păcat de aruncat...
Dmitri Crîmovскачать dle 10.6фильмы бесплатно