BERD: Sectorul bancar din Moldova este în captivitate
РУС. MOLD.
» » BERD: Sectorul bancar din Moldova este în captivitate

BERD: Sectorul bancar din Moldova este în captivitate

16-02-2018, 14:13
Viziuni: 905
  
Versiunea de tipar   
BERD: Sectorul bancar din Moldova este în captivitateDespre aceasta a declarat președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, în cadrul conferinței de presă, pe care a susținut-o pe 14 februarie, în contextul vizitei sale la Chișinău
 
Președintele BERD a reamintit că precedenta sa vizită în Moldova a avut loc acum patru ani — în februarie 2014, cu cîteva luni înainte de a se afla despre «jaful secolului» din sistemul bancar moldovenesc. Potrivit lui, furtul miliardului a fost o catastrofă, o perioadă neagră pentru sectorul bancar al țării noastre.

«Am venit în Moldova tocmai pentru a sprijini reformele din sectorul bancar. Sectorul bancar trebuie să lucreze pentru cei mulţi, nu pentru un grup restrîns. Sincer vorbind, cred că sectorul bancar din Moldova a fost capturat de cîţiva şi nu a funcționat pentru oameni», a constatat Suma Chakrabarti.

La rîndul său, directorul executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Francis Malige, prezent la conferință, a remarcat că «furtul din sectorul bancar a fost din cauza unei supravegheri nereuşite şi defectuoase a sectorului bancar de către BNM». În legătură cu acest fapt, el a considerat că «pentru Moldova este important să recupereze măcar o parte din acei bani, dar pentru BERD contează ca asemenea fraude să nu se mai repete».

COMUNIST.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: