La ultima suflare
РУС. MOLD.
» » La ultima suflare

La ultima suflare

20-03-2018, 13:25
Viziuni: 862
  
Versiunea de tipar   
La ultima suflareCandidatul pentru funcția de primar general al capitalei din partea Partidului Socialiștilor  a fost numit consilierul municipal Ion Ceban

 
Toți cei care urmăresc, mai mult sau mai puțin, așa numita activitate a Consiliului Municipal, știu foarte bine că fotoliul de primar al Chișinăului este cel mai mare vis a lui Ion Ceban  din momentul în care acesta a pășit pragul clădirii de pe strada Ștefan cel Mare, 83.

Reclamă secretarului său a făcut-o nimeni altul decît ”alesul de către tot poporul”, Igor Dodon. Acesta a declarat că sub conducerea lui Ceban, ”capitala vă căpăta o nouă suflare”.  Adevărat, nu a specificat cînd, în opinia lui, Chișinăului i s-a deschis prima suflare. Noi, însă, cei care trăim în acest oraș, vedem foarte bine că această capitală nu are nevoie de ”a doua suflare”, ci de REANIMARE în tot sensul cuvîntului.

În timpul panegiricului pentru Vanea Ceban, Igor Dodon a turnat: ”El nu doar o dată și-a demonstrat capacitatea de muncă extraordinară, profesionalismul, capacitatea de a atinge scopurile și întotdeauna să ducă la bun sfîrșit ceea ce a început, chiar și cele mai complicate proiecte”.  Da, ați auzit bine, toate sînt despre el – un taie frunze la cîini și un demagog profesionist – Vanea Ceban.  Dodon ar face bine să le explice cetățenilor: ce are Ceban cu profesionaliștii specializați în gestionarea orașelor mari. Și de unde a apărut mitul despre profesionalismul acestuia.

În realitate, consilierul municipal nu are experiență de gestionare nici a unei întreprinderi, nici a unui colhoz, nici a unui sat, nici a unui SRL, nici măcar a unui colectiv de artă populară. Unica sa experiență constă în schimbul de replici și atacurile verbale împotriva oponenților. Pe scurt – un flecar similar șefului său. Și un renegat care s-a tîrît la Dodon din Partidul Comuniștilor. Însă, un trădător prin definiție, nu trebuie să trezească încrederea oamenilor onești. Sentimentul de repulsie, poate – dar încredere – categoric nu.

În linii generale, socialiștii dezamăgesc aruncîndu-l în luptă pe acest ratat vădit.   Or, în raport cu Ceban  pot fi utilizate cuvintele pe care le-a rostit Don Rumata pentru Don Reba:  ”Ce nu ar gîndi, toate eșuează”.

De altfel, gurile rele afirmă că ceva i-a reușit, totuși, - ”stoarcerea” apartamentelor din blocurile noi.  S-ar fi făcut acest lucru în felul următor: Ceban aducea organizat oamenii, le dădea pancarte împotriva construcțiilor ilegale, chema poliția, reprezentanții preturii și presa pentru a ridica scandal, construcția era temporar sistată.  Ulterior, după ce primea mită sub forma metrilor pătrați de locuință, construcția era reluată. Este așa sau nu – nu se știe, însă ceea ce este adevărat este că nicio acțiune de protest  sub conducerea lui Ceban  nu s-a încheiat niciodată cu sistarea definitivă a construcției ilegale. Chișinăuienii au obosit extrem de nihilismul autorităților orășenești și lipsa spiritului gospodăresc.  Oamenii își doresc ca fotoliul de primar să fie ocupat de un gospodar cu experiență, care să se priceapă bine în problemele de gestionare a orașului. Și nicidecum nu poate fi vorba de  acest flecar de bulevard Vanea Ceban. Care nu are sabie dar îi lucrează bine ”urlătoarea”.

Cred, însă, că după ce a inițiat referendumul eșuat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, Ceban nu are nici cea mai mică șansă de victorie. Deși, credem că el va lupta pentru ea incluzînd a doua răsuflare și pînă la ultima suflare.  Doar că  să nu ajungă și el în rolul jurnalistului de scandal și showman-ului dat uitării, care, în timpul unui concert, și-a luat avînt și s-a aruncat în mulțime de pe scenă, scontînd că spectatorii îl vor prinde.  Spectatorii, însă, au refuzat să-l prindă, iar acesta s-a dus cu nasul de asfalt...

Ivan Lecarevскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: