Să luptăm pentru fiecare palmă de pămînt
РУС. MOLD.
» » Să luptăm pentru fiecare palmă de pămînt

Să luptăm pentru fiecare palmă de pămînt

31-03-2018, 09:04
Просмотров: 177
  
Версия для печати   
Să luptăm pentru fiecare palmă de pămîntComuniștii din Nisporeni: Moldova e pămîntul nostru! Unionismul nu va trece!
 
Comitetul raional Nisporeni al PCRM a desfășurat Plenara a II-a, la care s-au întrunit comuniștii din întregul raion, întregul activ de partid. Forul a purtat un caracter deschis, de aceea la lucrările lui au putut participa și cetățeni fără de partid, care împărtășesc scopurile și obiectivele PCRM.

Pe agenda plenarei s-au aflat cîteva chestiuni importante, una din ele fiind adoptarea unei declarații prin care să fie condamnate încercările forțelor unioniste de a distruge statalitatea Moldovei. O altă chestiune importantă a fost crearea la Nisporeni a unui comitet teritorial pentru apărarea independenței și întărirea statalității Republicii Moldova.

La întîlnirea cu comuniștii din Nisporeni a venit și liderul PCRM, Vladimir Voronin, care de asemenea a participat la lucrările plenarei. Discuția deschisă care a avut loc între cei adunați a durat aproape patru ore. Comuniștii de la Nisporeni au avut ce spune cu privire la actuala situație politică din țară. Pe parcursul celor opt ani în care țara este guvernată de actualul regim din Moldova, la Nisporeni, la fel ca și în întreaga țară, viața oamenilor doar s-a înrăutățit. Totodată, a început să se facă simțit și spiritul lor de luptă. A te uita la toate de la o parte nu este varianta care să fie acceptată de comuniștii nisporeneni.

Plenara a avut loc pe 25 martie, în ziua cînd, la Chișinău, unioniștii în mod deschis au chemat la nimicirea Moldovei ca stat independent, îndemnînd populația la unire cu statul vecin.

Potrivit lui Vladimir Voronin, ar fi o mare greșeală să subestimăm consecințele acestei înverșunate isterii unioniste, pe care în mod intenționat o ațîță forțe și din interiorul țării, și din afara ei. Doar, de fapt, practic întregul cîmp informațional, inclusiv televiziunea subordonată regimului oligarhic de la guvernare, nu întreprinde nimic pentru prevenirea și contracararea atacurilor asupra statalității și suveranității Moldovei.

Pînă acum n-a fost pedepsit nici unul dintre organizatorii care, pe unde prin înșelăciune, pe unde prin mituirea primarilor, obțin să fie semnate așa-numitele declarații de unire cu România. Cu regret, la această acțiune anticonstituțională participă nemijlocit aleșii locali, care și-au trădat țara și poporul.

Liderul PCRM a remarcat în cadrul discuției pe care a avut-o cu comuniștii de la Nisporeni că, în actualele condiții, cînd ne amenință pericolul unionist, unica metodă eficientă de luptă pentru țară este crearea unor comitete teritoriale pentru apărarea statalității noastre. «Noi vom reuși să-i opunem rezistență acestui pericol doar cu eforturi comune, doar cu întreaga societate!», a subliniat Vladimir Voronin, menționînd că, în prezent, asemenea comitete sînt create în toate raioanele din țară.

Pe parcursul lucrărilor plenarei, au luat cuvîntul mulți comuniști, și toți în mod univoc au sprijinit decizia cu privire la crearea respectivelor comitete în conformitate cu decizia Plenarei a V-ea a CC a PCRM.

În cadrul dezbaterilor, comuniștii au dat o apreciere înaltă faptei Liliei Antoci, secretar al OPP a PCRM de la Merenii Noi, care a contracarat încercarea întreprinsă de autoritățile locale de a semna o «declarație de unire» în spatele consătenilor, adică fără să le fie cerută părerea. Despre aceasta comuniștii de la Nisporeni au aflat din materialul publicat de ziarul «Comunistul» la 23 martie anul curent. «Iată cum trebuie să procedăm! Lilia Antoci este un exemplu de luptătoare pentru adevăr, un exemplu pentru toți și pentru fiecare comunist!», au subliniat ei.

Ei și-au exprimat regretul că Moldova a fost adusă la o degradare completă. Comuniștii au adus exemple concrete care demonstrează care situația deplorabilă în instituțiile medicale din raionul Nisporeni și cum supraviețuiesc pensionarii după așa-numita reformă a sistemului de pensionare. «Oamenii sînt dezamăgiți, dar și mai periculos decît această dezamăgire a lor este faptul că ei au căzut în disperare și nu mai cred în viitorul țării. Nu mai cred că aici cîndva va fi mai bine», au spus participanții la plenară.

«Succesele» guvernării ei le-au calificat drept pălăvrăgeală, care nu poate fi susținută de nici un fel de rezultate concrete. În timpul guvernării comuniștilor o asemenea situație era pur și simplu imposibil să ți-o imaginezi.

Potrivit spuselor primului secretar al CR Nisporeni al PCRM, Ion Țugulea, comuniștii au activat în perioade diferite, și totdeauna au găsit soluții corecte pentru problemele cu care se confruntau, respectivele soluții schimbînd în bine viața oamenilor. Și astăzi, comuniștii de la Nisporeni, în pofida presiunii din partea autorităților centrale, activează cu eficiență și la nivel de consiliu orășenesc, și la nivel de raion. «Împreună, sîntem capabili să facem multe, și asta au demonstrat-o și anii cînd noi am fost la guvernare, și anii în care ne aflăm în opoziție. Deci, trebuie să muncim în continuare și să nu cedăm în fața greutăților!», i-a îndemnat el pe tovarășii săi.

Olga Dzeatcovschiскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: