Într-un moment de cotitură
РУС. MOLD.
» » Într-un moment de cotitură

Într-un moment de cotitură

8-06-2018, 12:33
Viziuni: 97
  
Versiunea de tipar   
Într-un moment de cotiturăVladimir Voronin: «Noi trebuie să-i ajutăm pe alegători să înțeleagă că, atîta timp cît la guvernarea Moldovei se află politicieni populiști și oameni corupți, în țară nu va fi ordine»
 
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu activul organizației de partid din raionul Criuleni.

În cadrul ei a avut loc o discuție constructivă. Activul de partid a fost informat cu privire la situația și obiectivele partidului. S-a menționat faptul că, în general, comitetul raional de partid de la Criuleni este o echipă unită și energică, iar membrii biroului comitetului raional și secretarii comitetului raional asigură o legătură neîntreruptă a organizațiilor primare de partid cu comitetul raional al partidului.

În consiliul raional, fracțiunea comuniștilor este reprezentată de cinci comuniști în frunte cu prim-secretarul comitetului raional de partid, Dmitri Goncearenco. În pofida faptului că în consiliu ei nu constituie majoritatea, poziția lor e suficient de ponderabilă, de aceea consiliul raional acceptă majoritatea inițiativelor prezentate de consilierii-comuniști.

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a subliniat în dialogul său întreținut cu comuniștii din Criuleni că actuala situație e de așa natură, încît e necesar ca toți comuniștii să se ocupe în mod serios de problema distribuirii tovarășilor noștri pe la circumscripțiile electorale, astfel ca în fiecare localitate să fie prezent un reprezentant de-al nostru, pentru ca noi să fim cît se poate de bine pregătiți pentru alegerile parlamentare.

«Problema constă nu în victoria la viitoarele alegeri parlamentare a unui anume partid politic, problema constă în păstrarea statalității Moldovei, a subliniat liderul PCRM. Tot ceea ce se face astăzi în țară, tot de ceea ce se preocupă așa-numita guvernare democratică nu e altceva decît calea spre distrugerea statalității moldovenești. Asta e o cale ce duce spre nimicirea Moldovei ca stat suveran».

Potrivit lui, proiectul «unirii» e un instrument de manipulare a opiniei publice de către cercurile politice din Moldova, manipulare prin care politicienii locali urmăresc scopul de a cîștiga niște favoruri. Doar nu e secret că toată această isterie legată de românizarea Moldovei este darnic plătită de «prietenii» de peste Prut.

Însă, în actualele condiții, nu unionismul este principalul pericol care ne amenință țara. El a atras atenția comuniștilor asupra faptului că, treptat, pas cu pas, în legislație, în Constituție, chiar și în activitatea Guvernului și a Parlamentului se fac modificări la prima vedere imperceptibile, dar serioase, direcționate spre distrugerea statalității.

«În acest sens, haideți să urmărim niște situații. Din 2011 pînă în prezent, Curtea Constituțională, a cărei componență era, practic, în totalitate din cetățeni ai României, au modificat de 12 ori Constituția, articolele ei. Și de fiecare dată, de 12 ori la rînd, aceste decizii ale Curții Constituționale erau anticonstituționale și ilegale. Articolul final al Constituției descrie ordinea modificării articolelor din Legea Fundamentală. Al doilea articol al Constituției declară că unicul suveran în țară este poporul. În timpul alegerilor, poporul îi alege pe reprezentanții săi în Parlament. Poporul poate modifica Constituția prin referendum sau prin reprezentanții săi în Parlament în proporția de două treimi de voturi. Deci, asta o poate face doar poporul, ci nu doar cinci membri ai Curții Constituționale, care au cetățenie străină», a subliniat el.

În Parlament sînt adoptate legi care subminează baza potențialului politic, economic și social al țării.

Vladimir Voronin a menționat faptul că «La alegerile parlamentare trecute, Partidul Democrat a obținut doar 19 mandate de deputat în Parlament. Astăzi PDM are în fracțiunea sa 43 de deputați. Pe lîngă asta, la acest partid a aderat și așa-numitul grup al lui Leancă. Fiind cel mai devotat și cel mai bun prieten al lui Filat, Leancă l-a trădat pe acesta și a trecut în tabăra lui Plahotniuc. Astăzi acest grup votează ascultător tot ceea ce-i spun democrații. Iar pe lîngă asta, și liberalii lui Ghimpu promovează o politică care, de fapt, este una vandabilă și trădătoare. Ei de asemenea fac tot ce le poruncesc democrații, iar în fața poporului se prefac că sînt în opoziție.

Potrivit spuselor liderului PCRM, de acum pentru nimeni nu e un secret faptul că socialiștii activează în tandem cu democrații. Sistemul electoral mixt pe care ei, — PSRM și PDM, — l-au impus împreună Moldovei, încălcînd toate recomandările Comisiei de la Veneția, a fost inventat nu întîmplător. Astăzi, ratingul Partidului Democrat este zero. Socialiștii, care cîndva au avut un rating înalt, acum îl pierd vertiginos, și asta pentru că electoratul și-a dat seama ce prezintă prin sine PSRM și pseudopreședintele Dodon.

«Ultimele alegeri de la Chișinău și Bălți ne-au demonstrat dispoziția alegătorilor. De aceea noi trebuie să ne pregătim bine pentru alegerile parlamentare. Trebuie să-i ajutăm pe alegători să înțeleagă că, atîta timp cît la guvernarea Moldovei se află politicieni populiști și oameni corupți, în țară nu va fi ordine», a încheiat Vladimir Voronin.

* * *
În baza totalurilor activului de partid, s-a luat decizia de a fi mobilizate eforturile activului de partid și ale tuturor comuniștilor din raion la o muncă eficientă de explicare în fața alegătorilor a politicii antistatale a actualei guvernări și a poziției partidului în perioada preelectorală.

Oleg Mantorov
Olga Dzeatcovschi
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: