Să ne pregătim de alegerile locale
РУС. MOLD.
» » Să ne pregătim de alegerile locale

Să ne pregătim de alegerile locale

11-04-2019, 12:43
Просмотров: 263
  
Версия для печати   
Să ne pregătim de alegerile localeÎn cadrul Plenarei a X-ea a CC, au avut loc dezbateri pe marginea raportului prezentat de președintele PCRM, Vladimir Voronin
 
La dezbateri au participat primii secretari ai comitetelor raionale din Ocnița, Nisporeni, Orhei și Edineț, al comitetului raional din sectorul Centru al capitalei, reprezentanți ai organizației municipale a PCRM de la Bălți și ai comitetului de partid din sectorul Botanica al capitalei.

Alegătorii ne-au apreciat munca, a constatat Ludmila Boiadji, prim-secretar al comitetului raional din sectorul Centru: «Noi n-am reușit să mobilizăm electoratul, mizînd doar pe meritele de cîndva. Oamenii trăiesc nu cu trecutul, ci cu ziua de astăzi», a menționat ea. În opinia ei, un rol important în nereușita comuniștilor l-a jucat și acel șir de trădări pe care le-a avut de suferit Partidul Comuniștilor, începînd cu anul 2015. Ce e de făcut? În încheierea luării sale de cuvînd, Ludmila Boiadji a spus: «Trebuie să muncim mai mult, și atunci putem spera la mai mult. Iar munca constă nu în a scrie rapoarte, ci în fapte concrete. În viitorul apropiat ne așteaptă alegerile locale și noi trebuiе de acum să selectăm candidații pe care-i vom propune în cadrul lor».

Andrei Țopa, prim-secretar al CR Ocnița al PCRM. a povestit despre provocațiile aplicate în raion împotriva comuniștilor de către reprezentanții PSRM. El a vorbit și despre încercările de a provoca o plenară extraordinară a CR, și despre inițierea unor trădări, precum și despre numeroasele încălcări făcute pe parcursul campaniei electorale. «A fost complicat, a recunoscut Andrei Țopa. Oamenii veneau la întîlniri cu grupurile noastre mobile, dar sursele mediatice afiliate Partidului Democrat și socialiștilor continuau să-și îndeplinească misiunea pusă în faţa lor — îi zombau pe oameni». Andrei Țopa a subliniat că principalii concurenți ai comuniștilor au fost și rămîn socialiștii, care atrag de partea lor o parte din electoratul Partidului Comuniștilor. «Dacă dorim să obținem rezultate bune la alegerile locale, noi trebuie să schimbăm ceva în mod cardinal», a spus Țopa.

Prim-secretarul CR Nisporeni al PCRM, Мihail Ciorici, de asemenea a prezentat exemple de încălcări făcute în raion. În particular, el a indicat coruperea alegătorilor, transmiterea buletinelor etc. A vorbit și despre faptul că oamenii sunt speriați. «Voi veți pleca, iar noi vom rămîne să trăim în acest sat», se îndreptățesc ei. Lucru ce nu e greu de înțeles. Doar în raionul Nisporeni la funcția de deputat a candidat însuși «coordonatorul întregii Moldove», Vladimir Plahotniuc! Mihail Ciorici a propus să fie analizată munca fiecărui comunist depusă în perioada alegerilor, după care fiecare din ei să-și pună întrebarea: eu personal ce am făcut pentru ca să obținem victoria? «Acum, trebuie s-o spunem de-a dreptul, situația în Partidul Comuniștilor e dificilă, dar trebuie, totuși, să ne reorganizăm și să ne întoarcem în scena politică», a rezumat Ciorici.

Comuniștilor din raionul Orhei de asemenea nu le este ușor, a recunoscut prim-secretarul acestui comitet raional, Svetlana Căpățină. Acolo, candidații din partea PCRM i-au avut în calitate de concurenți pe primarul de Orhei, Ilan Șor, și mîna lui dreaptă, Marina Tauber. Ei le plăteau alegătorilor pentru fiecare vot la fiecare secție de votare. Tot la aceste secții era desfășurată agitația, era difuzată literatură despre Partidul «Șor». «În viitor, vom putea reuși să obținem succes doar printr-o colaborare strînsă a staff-urilor electorale central și raionale», consideră Svetlana Căpățină.

«În ultimul timp, partidul a avut de suferit pierderi grele, a crescut și vîrsta medie a membrilor PCRM, a declarat membrul comitetului municipal Bălți al PCRM, Оlga Voitișina, și noi suntem pur și simplu obligați «să întinerim». Ea a constatat că PCRM nu are spațiul său mediatic în cadrul posturilor de televiziune, iar să mizezi doar pe autoritatea lui Vladimir Voronin nu a fost suficient ca să obținem izbîndă la alegeri. Cu atît mai mult cu cît mass-media televizată afiliată puterii, prin emisiunile sale dezinformînd electoratul, a reușit să defăimeze Partidul Comuniștilor și să-i tragă pe alegători de partea concurenților. Olga Voitișina a propus să fie angajați analiști serioși care să creeze actuala imagine concurențială a PCRM sau, tot în acest scop, să fie găsiți specialiști capabili chiar în rîndurile partidului.

Prim-secretara CR Edineț al PCRM, Larisa Zimina, a fost de acord cu faptul că în raportul lui Vladimir Voronin a fost dată o apreciere reală a rezultatelor obținute la alegerile parlamentare și a povestit despre activitatea în această perioadă a comuniștilor din raionul Edineț. «Cu regret, așteptările noastre nu s-au îndreptățit, a conchis Zimina. Pomenile și-au făcut bine treaba, așa că, datorită lor, alegătorii noștri s-au dus la socialiști și la Șor. Dar noi de aceea și ne numim comuniști ca să nu ne lăsăm învinși de prima pierdere, ci să ne urmăm calea aleasă. Acum e timpul să ne înaintăm candidații pentru alegerile locale».

«Deși am luptat, cu mai mult sau mai puțin succes, împotriva sistemului electoral mixt, pînă la urmă, el a fost introdus și i-a adus puterii rezultatele pe care le-a dorit ea, a spus Valeri Pavlov, membru al CR al PCRM din sectorul Botanica al capitalei. El de asemenea a indicat asupra faptului că organizațiile primare ale partidului nu au muncit suficient în campania electorală, iar în unele cazuri activitatea lor a avut un caracter formal. «Nu se simte că partidul nostru tinde la putere. În viitorul apropiat ne așteaptă alegerile locale. În cadrul lor, noi trebuie să luptăm pentru fiecare funcție de primar și de consilier. Și de munca în acest scop comitetele raionale trebuie să înceapă a se preocupa cît se poate de urgent», a încheiat Valeri Pavlov.
 
În cadrul dezbaterilor au mai luat cuvîntul Oleg Mantorov, președinte al comisiei de partid a CC al PCRM, și Valentin Deluzu, membru al CC.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: