Fii gata! Întotdeauna gata!
РУС. MOLD.
» » Fii gata! Întotdeauna gata!

Fii gata! Întotdeauna gata!

19-05-2019, 09:04
Viziuni: 41
  
Versiunea de tipar   
Fii gata! Întotdeauna gata!A uni, a interesa și a ajura generația în creștere — iată care e misiunea organizației pionierești
 
În URSS, Ziua Pionieriei era marcată pe 19 mai. Anume în această zi, în anul 1922, a II-a Conferință a Comsomolului din întreaga Rusie a adoptat decizia cu privire la crearea detașamentelor pionierești.

Numărul organizațiilor obștești, inclusiv în Moldova, crește ca pe drojdii. Dar nu toate pot propune societății o idee al cărei scop ar fi unirea oamenilor într-un spirit civic. Totodată, organizațiile obștești ca Pionieria și Comsomolul, create în actualele condiții în baza experienței și tradițiilor din perioada sovietică, unele personaje prin toate mijloacele încearcă să le desființeze. Dar, oricît de mult s-ar strădui, ideea a existat, există și va exista, pentru că istoria nu ne poate fi furată, iar tradițiile — interzise. Întotdeauna vor fi oameni pentru care viitorul este de neconceput fără gloriosul nostru trecut.

În acest 19 mai, de la întemeierea organizației pionierești se împlinesc 97 de ani. Rolul acestei formațiuni obștești este greu de supraestimat. Datorită școlii, în Pionierie a fost consolidat sentimentul coparticipării la principalele evenimente din țară, au fost dezvoltate întrajutorarea și tovărășia, a fost ștearsă granița între săraci și bogați. Copiii au fost familiarizați cu ideea comună și cu dorința de a păși cu fermitate spre realizarea acesteia.

Pionieria modernă a fost renăscută în Moldova în anul 1998. Din cauza schimbării situației politice, economice și sociale, astăzi multe organizații obștești, inclusiv Pionieria și Comsomolul, se confruntă cu dificultăți. Dar asta nu înseamnă că pionierii au lăsat mîinile în jos. Mișcarea de pionieri crește și se dezvoltă cu sprijinul tovarășilor mai mari din Comsomol și din PCRM. Alte organizații de acest gen în țara noastră nu există.

Conform spuselor Dianei Caraman, prim-secretar al CC al UCTM, «din anul 2009, asupra organizației comsomoliste în școli și universități se aplică o presiune puternică. În memoria noastră mai sunt vii amintirile despre fularele verzi. Și dat fiind faptul că anume Comsomolul este responsabil de activitatea Pionieriei, în lupta cu regimul, în ultimul timp noi am pierdut din forțele noastre destinate pentru dezvoltarea mișcării de pionieri în Moldova».

Pionierii sunt baza Comsomolului, iar Comsomolul este baza și potențialul de cadre al Partidului Comuniștilor. Acum crește un schimb vrednic. Cresc adevărați patrioți, pentru care nu este indiferent ce se întîmplă în jurul lor și care în mod dezinteresat îi ajută pe cei de o vîrstă cu ei. Și părinții lor sunt mulțumiți. Ei știu că, în timp ce se află la serviciu, copiii lor acumulează procentul necesar de bună creștere. Și că astfel devin cetățeni destoinici ai țării.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: