Distracţia crizantemelor albe
РУС. MOLD.
» » Distracţia crizantemelor albe

Distracţia crizantemelor albe

29-01-2016, 15:43
Viziuni: 1 179
  
Versiunea de tipar   
Distracţia crizantemelor albeCetăţenii tuturor ţărilor din fosta Uniune Sovietică urmăresc cu mare atenţie ceea ce se întîmplă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. De asemenea, mulţi locuitori ai capitalei sunt interesaţi de aceste evenimente şi sunt de–a dreptul miraţi că toate se întîmplă în oraşul lor natal şi se revoltă atunci cînd nu pot ajunge la timp la locul de muncă din cauza dezordinilor. 


Evident, poporul trebuie să–şi expună punctul de vedere, iar această opinie trebuie să fie auzită de «slugile poporului», care, deja, de şase ani, nu mai ştiu să facă asta. Totuşi, este supărător faptul că tot poporul este folosit în calitate de monedă de schimb. Încă o dată…

 

Noi, deja, am trecut «şcoala» mitingurilor de protest. Protestele organizate de PCRM erau paşnice, pline de spirit unitar. Iar cele organizate de forţele liberale, în 2009, au fost sîngeroase. Ce ne aşteaptă acum? la ora actuală, în PMAN s–au concentrat trei forţe politice diferite. Însă, unde este garanţia că şi în continuare acestea vor fi unitare? Unde este garanţia că poporul, care protestează sincer pentru drepturile sale, nu va fi, din nou, lăsat uitării?

 

Spectatorii de peste hotare, care urmăresc evenimentele ce au loc în Moldova, au fost impresionaţi de crizantemele albe pe care oamenii le aveau în mîini la protestul din 24 ianuarie. Imaginea era una frumoasă, sufletistă… În limba florilor, crizantemele semnifică sinceritate, sentimente prieteneşti, bucurie, inocenţă, distracţie şi odihnă. Participanţii la miting le ofereau crizanteme şi poliţiştilor în semn de prietenie. Şi asta după ce 27 de poliţişti au avut de suferit în urma altercaţiilor, 11 dintre ei au avut nevoie de spitalizare. Însă, şi poliţiştii sunt reprezentanţi ai societăţii civile, ei, la fel, sunt popor. Totodată, ei sunt obligaţi să păstreze ordinea publică, în acest fel, îşi îndeplinesc datoria.

 

În acelaşi timp, buchetele albe de bunătate nu au costat ieftin organizatorii. O steblă modestă de crizanteme, indiferent de culoare, costă cel puţin 35 de lei. Este puţin probabil ca participanţii la miting să–şi fi cumpărat florile din cont propriu. Pe de altă parte, duminica trecută, sute de moldovence au primit în dar flori, ceea ce pentru unele, se întîmplă foarte rar. Şi asta pentru că florile nu sunt obiecte de primă necesitate. Poporul nostru poate fi manipulat atît de uşor pentru că este sărac, lipsit de drepturi şi apărare.

 

Natalia Ustiugova 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: