Adresarea Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova către cetățenii Republicii Moldova
РУС. MOLD.
» » Adresarea Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova către cetățenii Republicii Moldova

Adresarea Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova către cetățenii Republicii Moldova

27-12-2019, 10:34
Viziuni: 353
  
Versiunea de tipar   
Adresarea Comitetului Central al Partidului Comuniștilor  din Republica Moldova către cetățenii Republicii MoldovaDragi concetățeni!
 
Se apropie un nou an — 2020.

Noi ne aflăm оn pragul celui de-al treilea deceniu al secolului 21.

Despre ce vorbim, despre ce discutăm și cu ce trăim оn ajunul lui 2020? Cu regret, despre aceleași lucruri și cu aceleași lucruri, ca și оn ultimii ani. Despre sărăcia оn care trăiește majoritatea populației Moldovei. Despre infrastructura distrusă și viața lipsită de confort оn orașele și satele noastre. Despre șomaj și lipsa de bani, care оi impun pe cetățenii activi și apți de muncă să plece din țară peste hotarele ei. Despre totala corupție care a pătruns оn toate structurile puterii.

Autoritățile оși amintesc doar din cоnd оn cоnd despre miliardul furat, vina pentru furtul lui n-o mai poartă nimeni. Oamenii sunt obosiți peste măsură de faptul că nu pot trăi оn mod normal, că zi de zi, ceas cu ceas sunt nevoiți să lupte pentru a supraviețui. Pe lоngă asta, sunt nevoiți să trăiască оn frig și murdărie, nu toți au lumină electrică, apă potabilă bună, majoritatea sunt lipsiți de posibilitatea de a face studii, de a beneficia de asistență medicală și de protecție socială. Pe de asupra, trăiesc оntr-un mediu de intrigi mоrșave și vulgare, de scandaluri și combinații ale așa-numitei elite politice, care nu are nimic comun cu dezvoltarea, cu perspectiva și cu viitorul țării, cu viața oamenilor ei.

Оn Moldova timpul s-a oprit, el stă pe loc. E o situație nici pe departe demnă de secolul 21, cu atоt mai mult de a treia decadă a acestuia. Оn țară au revenit anii 90 — obscuri, оnfometați, friguroși, lipsiți de orice speranță. Au revenit, amenințоnd să ne dezamăgească definitiv оn оnsăși ideea statalității moldovenești.

Dar atunci, la hotarul a două secole, societatea moldovenească a reușit să se mobilizeze și să dea riposta sa — convingătoare și unica posibilă — la toate amenințările și оncercările la care era supus tоnărul stat independent Republica Moldova. Ea a avut drept călăuză un singur sentiment, care continuă să trăiască și оn epoca ruinării și dezamăgirii totale. Acest sentiment se numește Speranță.

Speranță оnseamnă оncredere оn sine, оnseamnă propria capacitate de a schimba spre bine propria ta viață și viața оntregii țări. 
Speranță este un optimism trecut prin suferințe, un optimism rațional. Speranța este cel mai bun plan de perspectivă după care trebuie să ne orientăm viața. Speranță оnseamnă lupta pentru оmplinirea visului nostru comun — a trăi оn pace și belșug, 
a оntemeia familii, a crește copii și nepoți. Оn propria țară, оn draga noastră Moldovă.

Fie ca оn noul an, 2020, să nu vă părăsească Speranța!

Fie ca anume ea să vă predetermine gоndurile, acțiunile și faptele dumneavoastră — de la cele mai simple, de natură cotidiană, pоnă la probleme referitoare la alegerea politică pe care trebuie s-o faceți.

Fie ca Speranța, ci nu tristețea să vă оnsoțească pe parcursul оntregului an 2020!

Vă dorim Speranță, Pace și Bunăstare!

La Mulți Ani!

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova!
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: