Buzunarele pe dos!
РУС. MOLD.
» » Buzunarele pe dos!

Buzunarele pe dos!

28-03-2016, 09:33
Viziuni: 720
  
Versiunea de tipar   
Buzunarele pe dos!E un lucru straniu această aşa-numită integrare europeană. Şi asta pentru că ea face cu apologeţii săi moldoveni nişte chestii nemaipomenit de nostime. Atît de nostime, încît ochii lor devin ca şapte bănuţi bătuţi într-o singură monedă, din care nu poţi da nici un rest. Şi nu numai asta. 


Iată că şi liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a indignat nemaipomenit de tare de recomandările UE cu privire la pachetul de legi despre integritate. Acest pachet, vorbind la general, îi obligă pe funcţionari să dea publicităţii propriile declaraţii despre avuţia lor. Şi asta pentru ca fiecare cetăţean al Moldovei să aprecieze ceea ce au reuşit să adune ei cu dificila lor muncă birocratică şi cu modestul salariu de funcţionar.


«Liuda Fiodorovna» a început să se îngrijoreze în mod serios de propria securitate şi de securitatea colegilor săi din breasla corupţionarilor. «Europenii gîndesc altfel decît noi, pentru că ei nu cunosc realităţile noastre. Dacă noi vom include în pachetul de legi anticorupţionale recomandările europenilor, vom pune în pericol viaţa cetăţenilor Republicii Moldova. Orice funcţionar care va face o astfel de declaraţie va deveni cunoscut, deoarece respectiva informaţie este publicată în paginile CNA. Şi astfel hoţii vor afla foarte uşor: aha, din casa cutărui putem lua cutare şi cutare ». Din ceea ce se poate deduce că Mihai Ghimpu se aşteaptă la o vizită în casa lui Grigori Ivanovici Cotovschi.


Dar populaţia Moldovei nu este doar din funcţionari. Şi de ce viaţa funcţionarilor este mai preţioasă decît viaţa oricărui alt cetăţean, tot nu este un lucru de Înţeles.


Nu mă apuc să judec prin ce anume «nu sunt corecte» recomandările europene. Dar cu adevărat un lucru incorect este acela de a nega existenţa poporului moldovenesc. Este incorect să-l jefuieşti, vînzînd loturile de pămÎnt care aparţin oraşului. Este incorect să retransmiţi comenzile de stat propriilor firme camuflate. Şi e cu totul incorect să soliciţi ocuparea Moldovei de către ţara învecinată — România.


Să pledezi în vorbă pentru integrarea europeană şi cu spumă la gură să demonstrezi avantajele ei pentru noi («La alegeri va fi cea mai mare nuntă, nunta pentru integrare europeană. Noi vom dansa atÎt de frumos, încît toţi ni se vor alătura») — o facem oricînd vreţi. Iar cînd europenii cer să întorci pe dos buzunarele şi astfel să se vadă cine şi cÎt a furat — asta nu vom permite să se facă. Mai ales că unora le place să mai poarte buzunare aplicate şi să-şi îngusteze minecile...

 

Eugeniu Marian

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: