Spune-mi cine-ți este prieten…
РУС. MOLD.
» » Spune-mi cine-ți este prieten…

Spune-mi cine-ți este prieten…

17-07-2016, 12:27
Viziuni: 1 430
  
Versiunea de tipar   
Spune-mi cine-ți este prieten…Sponsorii ruși ai președintelui PSRM, Igor Dodon, nu sunt prea onești în planul respectării legilor

Recent, liderul socialiștilor a explodat în următoarea tiradă: «Chiar și cei mai disperați rusofobi, cum ar fi Mihail Fiodorovici Ghimpu, încep să înțeleagă că relațiile cu Federația Rusă sunt necesare».

 

Cu siguranță. Cu Federația Rusă, dar nu cu partidul politic «Spravedlivaia Rossia». Pentru că anume lui îi este fidel cu abnegație Igor Nicolaevici, ce altceva nu ne-ar spune panourile sale.

 

Anume la socialiștii revoluționari de stînga (cum îi califică astăzi în Rusia) merge cu regularitate Dodon, semnează acorduri, dăruiește mărțișoare, salută congresele lor din par tea PSRM și execută tot felul de asemenea gesturi servile. În schimb, primește ajutor sponsorizat. Material, alt gen de suport Igor Nicolaevici nu recunoaște. Din gura lui, acest lucru sună «pe noi ne susține Rusia». Doar că este rușinos să uite să adauge «Spavedlivaia»…

 

În natură, bratello!

 

Pe 7 iulie curent, în orașul Volgodonsk din regiunea Rostov a fost stabilit un record pentru Cartea Guiness pentru lansarea sincronizată a 4000 de baloane. Baloanele au fost confecționate în culorile drapelelor Rusiei și Moldovei. «Evenimentul festiv a fost dedicat vizitei în Rusia a candidatului la Președinția Moldovei, președintele Partidului Socialiștilor, care a obținut victorie în urma alegerilor parlamentare — Igor Dodon», anunța presa locală. Iată cum suntem noi, nu ne supără nici capra gheboasă!

 

Partea rusă a fost prezentată la manifestație de către vicepreședintele comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu conaționalii, membrul fracțiunii «Spravedlivaia Rossia», Oleg Paholkov — încă un prieten de-al lui Dodon.

 

Înainte de a adera la «Spravedlivaia Rossia», Paholkov a reușit să se facă remarcat și la liberali și la cei din «Edinaia Rossia» (exact ca și Igor Nicolaevici).

 

Ceva mai devreme, așa cum ne informează presa rusă, Oleg Paholkov aderase la o grupare criminală organizată «Trițatnik», care făcea ratchet, recuperarea datoriilor și preluarea imobilelor de la pensionari. Capul bandei, care prin tortură, obliga bătrînii să scrie apartamentele persoanelor terțe, a fost judecat, însă, Paholkov a figurat în procesul de judecată doar în calitate de martor.

 

Însă, a rămas dator cu o sumă mare de bani liderilor grupării «Trițatnik», în rezultat, a fost somat să se ascundă de creditori, iar businessul său legal a fost serios afectat. Așa că venise timpul să se «dea în politică».

 

La urma urmei, aderînd la «Spravedlivaia Rossia» și datorită protecției omului de afaceri din Volgograd — Oleg Miheev, Paholkov a reușit să obțină unul din locurile de conducere în organizația regională din Volgograd a formațiunii «Spravedlivaia Rossia» și să ajungă, totodată, în fotoliul de deputat în Duma de Stat.

 

Macină un singur gînd: cum, un om care a făcut 8 clase și combinatul educațional-industrial, s-a învrednicit să devină membru al «Clubului Izborsk» — comunitatea experților renumiți (majoritatea de orientare conservativă), specializați în studierea politicii interne și externe a Rusiei? Și face, din această poziție, declarații destul de destoinice reieșind din gradul său de educație medie incompletă.

 

De unde lemne de foc?

 

Cum s-a mai spus deja, Igor Nicolaevici adoră ajutorul financiar din partea socialiștilor revoluționari de stînga. Dar ultimii de unde au bani. Totul este simplu — din valiză. Mai ales dacă valiza aparține, spre exemplu, deputatului Dumei de Stat din partea «Spravedlivaia Rossia», Alexei Lîseakov.

 

Încă de anul trecut a izbucnit un scandal legat de confiscarea de la el a 100 de kg de dolari. O bancnotă de 100 de dolari cîntărește un gram. Așa că … calculați.

 

Pe cutiile sigilate cu bandă adezivă, confiscate din bancă, erau încleiate xerocopii ale adeverinței de deputat a lui Lîseakov. Mai tîrziu, deputatul Dumei de Stat a confirmat confiscarea averii sale în cadrul unei operațiuni speciale.

 

Această situație induce gîndul precum că dacă în Rusia membrii partidului «Spravedlivaia Rossia» confirmă implicarea sa în asemenea scandaluri criminal-financiare, de ce socialiștii moldoveni se laudă atît de tare cu colaborarea lor cu această formațiune? Oare nu pentru că socialiștii moldoveni adoptă experiența colegilor lor din  Rusia?
 
Eugeniu Tamanțev
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: