Născuți de bolșevici
РУС. MOLD.
» » » Născuți de bolșevici

Născuți de bolșevici

4-11-2016, 13:03
Просмотров: 38 760
  
Версия для печати   
Născuți  de bolșeviciComuniștii și comsomoliștii moldoveni au marcat Ziua Comsomolului

 

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, Uniunea Comunistă a Tineretului din Moldova, împreună cu cetățenii țării, au marcat a 98-a aniversare a creării Comsomolului și 21 de ani din ziua nașterii UCTM. Comsomoliștii au mers în marș pe străzile Chișinăului spre monumentul Eroilor Comsomoliști, unde a avut loc un miting.

 

După cum a menționat Denis Iachimovschi, prim-secretar al CC al UCTM, «Fiecare comsomolist se mîndrește cu faptul că este membru al organizației comuniste de tineret din care, la timpul lor, au făcut parte asemenea personalități legendare ca Haia Livșiț, Boris Glavan, Ion Soltîs, precum și milioane de eroi care au adus un colosal prinos la dezvoltarea Comsomolului».

 

Liderul Comsomolului din Moldova a mai menționat că, în această zi, la adresa CC al UCTM au sosit numeroase felicitări de la tovarășii din mai multe țări, de exemplu, de la ULCT din Federația Rusă, Liga Tineretului Comunist din Bielarusi, ULCT din Ucraina.


Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a subliniat că întemeierea ULCT doar peste un an de la Revoluția Socialistă din Octombrie și întemeierea Comsomolului din Moldova doar la doi ani de la formarea PCRM nu este o simplă coincidență. În opinia liderului comuniștilor moldoveni, acest fapt caracterizează atitudinea partidului bolșevicilor și atitudinea comuniștilor de astăzi față de o problemă veșnică: cum să fie organizată munca în mijlocul tineretului, cu cine alături este astăzi tineretul, cu cine alături va fi el mîine.

 

«În anii sovietici, tineretul era înconjurat de grijă și atenție — și la studii, și în muncă, și la creșterea măiestriei profesionale, tînărul întotdeauna putea conta pe ajutor. Totodată, tineretul niciodată nu dezamăgea partidul, niciodată nu dezamăgea statul sovietic. Un tînăr care nu se ocupă de o muncă concretă, nu are o preocupare serioasă, poate deraia foarte ușor pe o cale greșită. În ultimii ani, atitudinea față de tineret s-a schimbat foarte mult, ceea ce a provocat creșterea criminalității și apariția altor procese negative. Ceea ce se întîmplă din cauza că nu se efectuează o muncă sistematică în mijlocul tineretului. Pentru că în acești ani statul așa și n-a elaborat o politică de tineret. Prin urmare, tineretul este lipsit de posibilitatea de a se manifesta în propria sa țară. Studiile din nou sunt cu plată, locuri de muncă, practic, nu sunt. Ce să facă un tînăr specialist în această situație? Funcționarii soluționează doar problemele lor personale.


Iată de ce este necesar să ne consolidăm rîndurile, să ne unim și să folosim mai activ potențialul Comsomolului, care este principala noastră rezervă. Și atunci, și acum majoritatea celor care intră în rîndurile PCRM sunt tineri. Pentru că anume tinerilor le este specific să nu se împace cu haosul din jurul lor. Și pentru că anume tineretul suferă cel mai mult în urma acestui haos. Noi rămînem fideli pămîntului nostru, părinților, învățătorilor, fideli unul altuia.  Noi trebuie să ne unim și să luptăm împotriva acelui rău pe care-l avem în jurul nostru. Și astăzi, și de acum înainte, Comsomolul nostru trebuie să se mențină pe pozițiile sale, să-și fortifice prezența acolo unde este mai mult tineret. Vă felicit cu prilejul aniversării nașterii ULCTM și al aniversării nașterii UCTM! Vă doresc să creșteți în continuare și să vă perfecționați!», a declarat
Vladimir Voronin. 

 

Secretarul executiv al CC al PCRM, Elena  Bodnarenco, i-a salutat pe comsomoliștii din secolul XXI din numele comsomoliștilor din secolul XX. Ea a subliniat că pe harta Uniunii Sovietice se află sute de obiecte înălțate de mîinile, forțele și ideile comsomoliștilor. Printre acestea sunt și orașe, de exemplu, Komsomolsk-pe-Amur. Sunt și magistrale feroviare, de exemplu — BAM-ul. Sunt și pămînturi desțelinite. Sunt și faptele eroice ale comsomoliștilor săvîrșite de ei în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Sunt și anii de restabilire a URSS, a economiei distruse de război.


«În istoria modernă a PCRM, noi, împreună cu Victor Verșinin, Eduard Babliuc, Tatiana Baimastruc, Tatiana Bujoreanu, Ludmila Culbe, Tatiana Ravenco, Valentina Rusu și alți tovarăși, am creat organizații comsomoliste în raioane și am constituit cauza pe care cu mîndrie am încredințat-o succesorilor noștri — Ina Șupac, Nicolai Cuharenco, Denis Iachimovschi. Suntem siguri că, atîta timp cît va fi vie ideea comunistă, atîta timp va trăi și cauza comsomoliștilor. Suntem siguri că șantierele noastre, faptele noastre bune sunt încă înainte. În numele PCRM, vă mulțumesc pentru curaj, pentru spirit activ, pentru faptul că într-o perioadă atît de complicată pentru țară, voi sunteți cei cărora nu le este teamă să iasă la proteste, la pichete, la mitinguri, cei cărora nu le este teamă să spună deschis adevărul. Felicitări cu prilejul sărbătorii voastre! Succese și de acum înainte!», a spus Elena Bodnarenco.

 

Un cuvînt de salut pentru tînăra generați a rostit Gheorghi Paruli, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de ziua sărbătorii lor felicitîndu-i pe comsomoliști în numele celor care au apărat Patria pe cîmpurile de luptă — membrii Uniunii ofițerilor și ai veteranilor de război. El a subliniat că anii petrecuți în rîndurile Comsomolului pentru oricare tînăr este o perioadă de timp interesantă și importantă, pe parcursul căreia se formează caracterul și concepția despre lume a tînărului.


În această zi de sărbătoare, a venit să-i felicite pe tovarăși și Nicolai Cuharenco, fost prim-secretar al CC al UCTM în anii 2011-2014.  El a menționat că «Comsomolul Moldovei rămîne pînă astăzi  cea mai puternică și mai prosperă organizație de tineret. Și cu fiecare zi noi devenim tot mai puternici, iar rîndurule noastre — tot mai numeroase».


Valentina Vinițcaia, membru al organizației UCTM din sectorul Buiucani, a intrat în rîndurile Comsomolului cu patru luni în urmă. Și, după cum mărturisește ea, de acum a acumulat ceva experiență în munca obștească, și-a făcut mulți prieteni noi. «Pentru mine, este o mare onoare să mă aflu astăzi în mijlocul tineretului comunist. După cele patru luni cît mă aflu printre voi, pot spune cu mîndrie: uniunea tineretului nostru este cea mai tare! Să rămînem așa totdeauna!». 

 

La mitingul festiv au venit și comsomoliști din raioanele Ungheni și Ștefan-Vodă. Ei au relevat că «Comsomoliștii tuturor timpurilor au stat la straja statalității. Ei au fost și sunt adevărați patrioți, oameni puternici și curajoși, care păstrează tradițiile. Doar împreună vom fi puternici, doar împreună vom  putea învinge!».


La încheierea mitingului festiv, toți cei prezenți au depus flori la monumentul Eroilor Comsomoliști.
 
Marina Țurcan
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: