Precedent periculos
РУС. MOLD.
» » Precedent periculos

Precedent periculos

23-12-2016, 00:24
Viziuni: 940
  
Versiunea de tipar   
Precedent periculosPreședintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a expediat o scrisoare președintelui CC PCFR, Ghenadii Ziuganov
«Mult stimate  Ghenadii Andreevici!

Conducerea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, membrii formațiunii și părtașii ei sunt în confuzie totală în legătură cu participarea delegației PCFR la congresul Partidului Socialiștilor și salutul citit de CC PCFR din numele Dumneavoastră.

Pe parcursul a 23 de ani de la fondarea sa, PCRM duce o luptă continuă cu diverse formațiuni politice anticomuniste. Această luptă s-a înverșunat după anul 2009, după trecerea PCRM de la guvernare în opoziție. De foarte puțin timp, circa doi ani de zile, a avut nevoie Igor Dodon pentru a părăsi trădător partidul și a fonda pe banii organizatorilor pogromurilor din 7 aprilie, un partid-spoiler.

Iar în 2012, Igor Dodon, Zinaida Greceani și Veronica Abramciuc — aleși în calitate de deputați pe listele Partidului Comuniștilor, au trădat din nou, de această dată ei au trădat tot poporul moldovenesc jucînd un rol decisiv în procesul de alegere a lui N. Timofti în calitate de președinte al țării. Acest lucru s-a întîmplat doar grație voturilor lor. De parcă n-ar fi fost suficient că Nicolae Timofti a fost ales cu încălcarea Constituției, el s-a dovedit a fi un adevărat rusofob, naționalist și părtaș al unirii Moldovei cu România.

Conform mărturiilor mai multor istorici, pe care Dodon nu i-a contrazis niciodată, pentru această ticăloșie el a primit trei milioane de euro. Doar datorită acestei trădări regimul antipopular s-a menținut și a comis mai multe crime împotriva poporului și împotriva statului. Voi aminti doar cîteva dintre cele mai răsunătoare: semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, furtul miliardului de dolari din «Banca de Economii», stabilirea în țară a regimului de stat capturat de către o guvernare coruptă, criminală și banditească ce a transformat Parlamentul, Guvernul, sistemul judecătoresc într-o licitație de vînzare-cumpărare a legilor, dispozițiilor și condamnărilor. În toate aceste scheme criminale, la toate nivelele puterii — de la puterea locală pînă la cea supremă — au participat activ socialiștii, fapt pentru care și-au luat cota de rigoare.

Însă, îmbogățirea personală este scopul lor secund. Principala funcție a socialiștilor constă în faptul ca acest partid-spoiler, a cărei activitate este coordonată și orientată Partidul Democrat oligarhic, să restrîngă de pe arena politică a partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Plagierea documentelor de program, a stilisticii, elementelor simbolice ale Partidului Comuniștilor depășesc limitele împrumutului rezonabil. Pentru realizarea acaparării raider a statului moldovenesc, Partidul Socialiștilor, în calitate de opoziție «oficială», este mult mai comod pentru cercurile mafioto-oligarhice. Ei încearcă să se răfuiască cu comuniștii cu mîinile socialiștilor. Pentru că, în tot acest timp, comuniștii au luptat sincer și dezinteresat împotriva regimului criminal. La vremea sa, V. I. Lenin a determinat cu exactitate natura perfidă și conciliantă a socialiștilor. În raport cu Partidul Socialiștilor, cuvintele lui despre «captivitatea prejudecăților burgheze și trădării politice» sunt actuale în proporție de sută la sută. Iată ce declara domnul Dodon cu doar cîteva luni înainte de congresul la care a fost dat citirii salutul înflăcărat din numele Dumneavoastră, tovarășe Ziugavov. În cadrul unei emisiuni televizate, răspunzînd la întrebarea despre atitudinea sa față de Lenin, Dodon a declarat cu mîndrie că pe data de 22 aprilie nici el și nici reprezentanții partidului său nu au mers la monument, adăugînd că aceasta este «poziția lui principială». El a explicat că în opinia lui, Revoluția din 1917 a fost organizată «în interesele altor state», iar Lenin «a realizat planurile lor».

De asemenea, la congres a fost citit mesajul din numele membrului CC PCFR, primului vicepreședinte a comitetului executiv al UPC-PCUS, Kazbek Taisaev în care se sublinia că el salută socialiștii, inclusiv, din numele UPC-PCUS.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova este membru cu drepturi depline al UPC-PCUS, iar eu fac parte din componența Comitetului Executiv al acestei organizații. Deci, nici eu, nici partidul condus de mine nu am fost informați că din numele nostru vor răsuna discursuri în adresa trădătorilor și sateliților oligarhici. Cu atît mai mult că K. Taisaev deține informația despre situația țării, a PCRM. Noi l-am informat detaliat pe tovarășul Taisaev cu privire la decizia Plenarei CC cu privire la boicotarea alegerilor neconstituționale, de asemenea, cu privire la decizia Congresului VIII al PCRM cu privire la faptul că în toată perioada președinției neconstituționale noi nu vom menține nici un fel de contacte cu președintele ales neconstituțional. În cadrul unei conferințe de presă eu am declarat că nu-i voi da mîna. Toate deciziile, dispozițiile, declarațiile CC PCRM pot fi găsite cu ușurință pe site-ul PCRM și a Ziarului partinic «Comunistul».

Ghenadii Andreevici!

Comitetul politic executiv al CC PCRM nu consideră că această situație este normală și una care să contribuie la consolidarea partidelor comuniste pe platforma UPC-PCUS. Mai mult decît atît, considerăm că ceea ce s-a întîmplat este un precedent periculos pentru toată mișcarea de stînga. Indiferent de ceea ce a dictat acțiunile respective ale conducerii PCFR și UPC-PCUS, este inadmisibil pentru Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.

Credeți-ne că noi știm mai bine care este situația la noi în țară decît știți Dumneavoastră la Moscova. Și nouă nu ne este clar de ce ați considerat inutil să vă consultați cu noi pe marginea problemelor ce țin de Moldova și PCRM, măcar reieșind din statutul tovarășilor în cadrul UPC-PCUS.

Fiind la curent cu principialitatea și angajamentul Dumneavoastră față de principiile solidarității comuniste, sunt convins că Vă veți clarifica în situația creată, pentru ca pe viitor să fie evitate momentele care ar putea prejudicia unitatea noastră ideologică, consolidarea și integritatea comună pentru partidele noastre care fac parte din UPC-PCUS.

Cu un salut comunist 
Vladimir Voronin

22. 12. 2016»скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: