Să nu crezi în promisiuni
РУС. MOLD.
» » Să nu crezi în promisiuni

Să nu crezi în promisiuni

26-05-2017, 15:05
Viziuni: 963
  
Versiunea de tipar   
Să nu crezi în promisiuniÎn ciuda asigurărilor date anterior, lucrările de reparație a firelor electrice, care au fost deteriorate în timpul stihiei din 20-21 aprilie, vor fi achitate din contul consumatorilor
Furnizorul de energie electrică Gas Natural Fenosa, la fel ca și restul serviciilor comunale, a fost total nepregătit pentru căderile masive de zăpadă din luna aprilie.
 
Firele electrice nu au rezistat tensiunii, sute de sate au rămas în întuneric. Acum, furnizorul propune ca toate costurile necesare pentru reabilitarea firelor electrice să fie puse pe seama consumatorilor. Din nou, poporul va plăti pentru tot.

O parte a cheltuielilor neprevăzute va fi inclusă în factura pentru energie electrică. Asta în cazul în care autoritățile nu vor identifica o altă soluție. Cel mai probabil, se are în vedere faptul că Guvernul va aloca o anumită sumă de bani pentru reabilitarea firelor electrice rupte. Iar Guvernul, cel mai probabil, nu va aloca această sumă pentru că nu are suficienți bani, numai dacă nu va implica un donator european. Și de aceea, o parte din cheltuieli va trebui să fie acoperită din contul consumatorilor.

Conducerea companiei spaniole Gas Natural Fenosa a comunicat că unele, care anume nu se specifică deocamdată, cheltuieli pentru reparația firelor electrice vor fi prezentate Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru ca acestea să fie restituite din contul tarifelor pe parcursul următorilor 30 de ani.

Mulțumim pentru că poporului i s-a oferit timp mai mult decît suficient. Dar, este interesant felul în care se va întîmpla acest lucru în practică? Și dacă în următoarele trei decenii se vor mai produce alte cataclisme, lichidarea consecințelor, de asemenea, va fi pusă pe seama consumatorilor?

În linii generale, acum, compania Gas Natural Fenosa continuă lucrările de reparație, iar ulterior, va prezenta un raport detaliat și cheltuielile suportate. Profitînd de stihia care a provocat mare tam-tam, în acest raport pot fi incluse și alte echipamente procurate anterior. Cine va mai sta să se clarifice dacă un pilon sau altul s-a prăbușit în urma stihiei sau pentru că era foarte vechi.

Reprezentanții companiei au specificat că «în funcție de nivelul lucrărilor și costul acestora, în unele cazuri acestea pot fi incluse la capitolul cheltuieli pentru deservirea tehnică curentă și care nu vor influența în niciun fel tarifele fiind acoperite nemijlocit de companie. Altele, ce vizează sectoarele puternic afectate și restabilirea firelor electrice cu materiale noi, vor fi incluse la capitolul investiții capitale care rezultă din situații excepționale și vor fi prezentate spre examinare la ANRE».

Și, în continuare — conform schemei pe care, cel mai probabil, ANRE o va confirma. Cheltuielile, care au devenit datoria poporului, se vor achita din contul consumatorilor. Și nu doar din contul nostru, dar și din contul generațiilor în creștere.

Natalia Lujinaскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: