Demersul autorităților față de Rusia este o crimă împotriva poporului Moldovei
РУС. MOLD.
» » Demersul autorităților față de Rusia este o crimă împotriva poporului Moldovei

Demersul autorităților față de Rusia este o crimă împotriva poporului Moldovei

30-05-2017, 18:10
Viziuni: 1 298
  
Versiunea de tipar   
Demersul autorităților față de Rusia este o crimă împotriva poporului MoldoveiDeclarația CC al PCRM în legătură cu declararea a cinci colaboratori ai Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova persoane non-grata
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova exprimă un protest hotărît în legătură cu acțiunile neprietenoase și provocatoare ale autorităților Republicii Moldova față de colaboratorii reprezentanței diplomatice a Federației Ruse la Chișinău.

Acest revoltător pas se încadrează în canavaua generală a acțiunilor legate de politica externă a actualei puteri, întreprinse în scopul de a deregla relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă. Trezește indignare și faptul că, într-un fel sau altul, acest demers fără precedent este avantajos pentru toți partenerii de la guvernare – și pentru Partidul Democrat, și pentru Partidul Socialiștilor.

Partidul Democrat își confirmă reputația de formațiune „antirusă” și, deci, conform actualei logici geopolitice, – de forță politică proeuropeană, prooccidentală. Partidul Socialiștilor și așa-numitul președinte Dodon obțin posibilități suplimentare pentru un piar ieftin de forță „prorusă”.

Guvernul Partidului Democrat își iese din piele ca să restabilească bunăvoința financiară a Comisiei Europene și să dezghețe 100 de milioane de „ajutor” pentru Republica Moldova.  Așa-numitul președinte al țării și liderul de facto al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, contează că, în focul ordinarului scandal geopolitic, se va uita despre înțelegerea lui cu PDM în ceea ce privește modificarea Codului electoral.

Constatăm că regret că, și pentru așa-numiții democrați, și pentru așa-numiții socialiști, este extrem de avantajoasă dezbinarea societății moldovenești potrivit principiului geopolitic, fapt care, indiscutabil, se va agrava după scandalosul pas întreprins în privința diplomaților ruși.

Vom aminti aici că, potrivit Constituției Republicii Moldova, politica externă a statului este prerogativa președintelui țării. Și dacă Igor Dodon se consideră pe sine președinte al țării, în acest caz, demersul antirus al autorităților moldovene este și pe conștiința lui.

Nu are cum fi tăgăduit nici faptul că actuala guvernare din Moldova în mod definitiv s-a format ca una antirusă după „testarea” și alegerea de către Igor Dodon la funcția de președinte a rusofobului și unionistului Nicolae Timofti.

Igor Dodon în repetate rînduri a pus umărul și a sprijinit guvernarea antirusă din Moldova. În anul 2012, cu încălcarea legislației în vigoare, cu mîinile lui, ca președinte de țară a fost ales Nicolae Timofti, ceea ce le-a permis forțelor antiruse să evite alegerile parlamentare, la care le aștepta un faliment inevitabil. În 2016, el a participat nemijlocit la răsturnarea constituțională, ceea ce a condus la scăderea tensiunii protestelor în masă, care s-ar fi putut finaliza cu înlăturarea de la putere a forțelor antiruse.

Astăzi, votînd împreună cu Partidul Democrat de la guvernare pentru sistemul mixt de alegeri în Parlament, Igor Dodon încă o dată îl ajută pe PDM antirus să se mențină la putere și după anul 2018.  Doar, în pofida diferitelor preferințe geopolitice, în ceea ce privește principala problemă a politicii interne, cea a modificării sistemului de votare, socialiștii lui Dodon și democrații lui Plahotniuc continuă să acționeze în front comun.

Demersul grosolan al guvernului Partidului Democrat față de Federația Rusă   contează inclusiv pe faptul ca structurile europene să manifeste o atitudine mai binevoitoare față de sistemul electoral promovat în prezent în Moldova. Iar asta îi convine de minune și lui Dodon, și PSRM.

Indignîndu-se în mod sincer de pașii provocatori întreprinși de autoritățile noastre în privința diplomaților ruși, PCRM consideră criminale față de poporul moldovenesc și inadmisibile acțiunile de dezbinare în continuare a societății moldovenești în scopul uzurpării puterii, acțiuni pe care, de comun acord, le desfășoară democrații și socialiștii.

pcrm.mdскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: