Noi avem «țures»
РУС. MOLD.
» » Noi avem «țures»

Noi avem «țures»

18-11-2017, 10:46
Viziuni: 120
  
Versiunea de tipar   
Noi avem «țures»În limba idiș, «țures» înseamnă «neplăceri», «necazuri». Și noi le avem pe acestea de bună seamă. Le avem din partea Uniunii Europene, cea agreată atît de tare de autoritățile noastre.
 
Comitetul Parlamentului European pentru libertățile cetățenești a aprobat modificarea regulilor de intrare pentru țările fără regim de vize. Prin urmare, și pentru Moldova. Respectivele reguli modificate vor începe să funcționeze din anul 2020.

Noi și fără asta suntem considerați în țările din zona Schengen drumeți de calitatea a doua, care, pe lîngă buletinul de identitate, sunt obligați să prezinte și alte documente plus o sumă de euro pentru cheltuielile pe care le vom avea acolo. Ceea ce e destul de umilitor.

Dar iată că acum, pentru a intra în teritoriul țărilor din Uniunea Europeană, va fi necesar să trecem o autorizare în sistemul ETIAS și să achităm 10 euro. Răspunsul referitor la refuzul sau permisiunea intrării îl vom primi pe parcursul a 72 de ore. Asta nu înseamnă că vom fi scutiți de prezentarea pașaportului biometric, a biletului de întoarcere și a documentelor care certifică scopul călătoriei, termenele de aflare în teritoriul respectivei țări și locul de ședere. Pe lîngă asta, va fi necesar ca, o dată în trei ani, înregistrarea prealabilă în sistemul ETIAS s-o treacă toți oamenii cu vîrsta de la 18 pînă la 60 de ani. Bineînțeles, cei care au de gînd să călătorească prin zona Schengen.

Asta înseamnă că, încetul cu încetul, în fața locuitorilor din Moldova va fi coborîtă bariera de intrare fără vize în țările UE, de care se mîndresc atît de mult «eurointegratorii» autohtoni.

Clar lucru că și în cei trei ani care s-au scurs, țăranii moldoveni și majoritatea locuitorilor din orașele noastre nu au prea făcut plimbări prin Paris sau Londra, ele fiind un privilegiu doar pentru funcționarii îmbogățiți. În acest context, apare întrebarea: atunci, la ce bun am semnat noi Acordul de Asociere?

Țineți minte cum se mîndreau autoritățile moldovenești atunci cînd, în aprilie, 2014, pentru cetățenii noștri a fost anulat regimul de vize în UE? Anume pentru această dubioasă realizare Moldovei i s-a atribuit calificativul de «istorie de succes». Și asta pentru că țara noastră nu a realizat alte succese vizibile în ceea ce privește integrarea europeană, iar pungășiile și furturile continuă.

Europenii prosperi sunt darnici doar la cuvinte frumoase, iar în realitate ne resping ca pe o muscă sîcîitoare. După ce am semnat cu ei Acordul de Asociere, nu mai prezentăm pentru dînșii nici un interes: le-am oferit de acum serviciul pe care au avut nevoie să li-l oferim…

Eugeniu Marianскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: