Candurac
РУС. MOLD.
» » Candurac

Candurac

29-03-2018, 16:40
Viziuni: 179
  
Versiunea de tipar   
CanduracÎn legislația noastră sînt foarte multe neajunsuri. Unul dintre acestea este faptul că deputații și alți angajați în conducere nu trec testarea obligatorie la bolile psihice
 
Judecînd după comportamentul multora dintre cei de care depinde soarta țării, locul lor nu este în Parlament și fotoliile din Guvern, ci în spitalele specializate cu teritoriu bine păzit, iar în unele cazuri — în cămăși imobile, ei fie, ar putea purta și papion.

Dar este puțin! Oamenii care pretind la posturi supreme în stat, fără îndoială, trebuie să fie examinați la capitolul corespundere intelectuală cu funcția.
 
Mai simplu spus: nu este oare acest pretendent la fotoliul prezidențial, premier, președinte de Parlament sau ministru un netot? Lucru foarte important, pentru că acești oameni reprezintă țara și poporul nostru în lume. Iar noi trebuie să roșim pentru prostiile pe care le fac și le spun ei.

Această discuție nu a fost lansată în zadar. Ultima declarație a spicherului Candu cu privire la tragedia din Kemerovo șochează nici nu atît prin cinismul său extraordinar, ci prin idiotismul vădit. Candu a declarat că în Uniunea Europeană o atare tragedie nu putea să se producă. Punct.

De ce este o prostie? Pentru că însăși viața, cu o regularitate șocantă, respinge declarațiile spicherului moldovean. Tragedii similare celor din Kemerovo s-au produs nu doar în Uniunea Europeană, dar și în Statele Unite ale Americii. Din SUA, spre exemplu, permanent parvin informații despre împușcături în masă. Inclusiv, se împușcă în copii — la școală! Avem zeci de exemple! Și nu este vorba despre teroriști, ci despre cetățeni americani de rînd cu creieri. În ceea ce ține de Uniunea Europeană, spre scîrba lui Candu, tragediile de aici sînt absolut analogice cu cea care s-a produs la Kemerovo.

71 de oameni au murit în incendiul produs la Greenfield Tower din Londra în 2017. În timpul unui incendiu la centrul Maximum din Riga — au murit 51 de persoane. Și, în sfîrșit, în România mult prea iubită de Candu, în timpul incendiului produs în clubul de noapte Colectiv s-au stins 64 de oameni.

Chiar noaptea trecută, așa cum scrie presa, s-a produs o avarie la centrala nucleară română Cernavodă. Și tot așa mai departe.

Tragediile sînt întotdeauna tragedii. Și mai ales atunci cînd mor oameni. De aceea, este absolut amorală antrenarea cuiva pe acest subiect. Apare întrebarea, oare de ce se expune Candu atît de evident? De ce să-și demonstreze prostia în fața tuturor? Pentru că nu mai are ce demonstra. Prostul prost rămîne, iar funcțiile înalte nu pot redresa acest lucru.

De aici, reiese o singură întrebare: cum putea să devină un om prost președinte de Parlament? Foarte simplu. Astăzi, în condițiile actualului regim, statutul persoanei în structura ierarhică a statului nu este determinat de Minte, Onoare și Demnitate. Astăzi, cariera politică și de stat este condiționată de un singur criteriu: devotamentul personal pe linie de partid.

În baza exemplului lui Candu, cu toții avem posibilitatea să ne convingem pe cît de subiectiv și prostesc este acest criteriu. Prost ca și Candu.

Alexandr Boico,
PCRM.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: