Vom trăi și vom vedea
РУС. MOLD.
» » Vom trăi și vom vedea

Vom trăi și vom vedea

22-03-2019, 11:52
Viziuni: 909
  
Versiunea de tipar   
Vom trăi și vom vedeaLa Bruxelles a fost supusă discuției situația postelectorală din Moldova
 
Discuția a fost purtată la un nivel cît se poate de înalt — al miniștrilor de externe din 28 de țări ale Uniunii Europene. La ședința planificată în capitala belgiană, șefii departamentelor de politică externă au vorbit despre relațiile comunității cu Moldova și China.

Deoarece relațiile UE cu China nu ne interesează prea tare, ne vom opri la rezultatele referitoare la țara noastră.

Reprezentantul Uniunii Europene cu probleme de politică externă și securitate, Federica Mogherini, a comunicat în baza totalurilor ședinței Consiliului de miniștri ai afacerilor externe din UE că Uniunea Europeană va urmări cu atenție procesul de formare a noului guvern în Moldova, și asta pentru a se convinge că pe parcursul acestui proces vor fi respectate principiile democratice. Cu atît mai mult cu cît, în cadrul ședinței, miniștrii și-au exprimat «o anumită îngrijorare» de cele ce se întîmplă în Moldova.

«Noi nu trebuie să ne amestecăm în negocierile privind formarea coaliției și a guvernului, dar sîntem obligați să urmărim în mod minuțios respectarea supremației legii și a agendei în ceea ce privește realizarea Acordului de Asociere cu Moldova, care este partenerul-cheie în cadrul Parteneriatului Estic», a menționat Mogherini.

Șefa diplomației europene și-a exprimat speranța că guvernul Moldovei va fi format în mod transparent și credibil. În acest context, ea a mai remarcat că Bruxellesul va respecta principiile democratice, dar nu va sprijini careva forțe politice.

Desigur, spusele privind susținerea de către UE pot fi doar o manevră diplomatică, deși, anul trecut, Uniunea Europeană, scoasă din sărite de regimul lui Plahotniuc, a luat în privința Moldova o decizie foarte dură, în care a condamnat încălcările normelor democratice comise de către autoritățile moldovene.

Iar pe lîngă asta, a stopat alocarea de către UE a ajutorului macrofinanciar pentru Moldova pînă cînd autoritățile moldovene nu vor asigura în țară întîietatea legii și a democrației.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: