Un simplu europarlamentar
РУС. MOLD.
» » Un simplu europarlamentar

Un simplu europarlamentar

30-03-2019, 13:10
Viziuni: 1 421
  
Versiunea de tipar   
Un simplu europarlamentarIurie Leancă candidează pentru Parlamentul European în calitatea de politician român
 
Acesta va candida din partea partidului român PRO România, care este condus de fostul premier al țării vecine, Victor Ponta. În afară de el și Leancă, pe lista electorală a formațiunii se mai regăsește un fost șef al executivului românesc — Mihai Tudose, de asemenea, actualul comisar european, Corina Crețu.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura în mai 2019. «Eu voi fi primul pe listă, dar nu voi merge la Bruxelles. Să fie, voi deschide parantezele — în liste cu numărul patru figurează Iurie Leancă — fostul șef al Guvernului din Moldova, actualmente — vicepremier pentru integrare europeană», a comunicat Victor Ponta.

Cum a reușit «un simplu premier» de la noi să obțină o asemenea performanță politică? Totul este foarte simplu: la sfîrșitul lunii ianuarie curent, Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a lui Iurie Leancă (mai numit în popor și partidul rataților politici) și partidul PRO România au semnat, la Chișinău, un acord de colaborare și parteneriat.

Totodată, la el în patrie, Iurie Leancă nu se bucură de popularitate. Cum nu s-ar forța liderul PPEM nu-i vor fi uitate nici garanțiile pentru cele trei bănci oferite în cadrul ședinței secrete a Guvernului — garanții, care au trecut, ulterior, în datorie publică; nici declarațiile precum că garanțiile statului au fost convenite cu Banca Mondială și FMI (care au negat, ulterior, acest lucru); nici decizia cu privire la concesiunea aeroportului din Chișinău, nici multe alte trucuri.

Așa cum a menționat liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, în emisia unui post de televiziune: «Cu acest ticălos (Leancă — nota redacției) nu vreau să mă aflu nici în aceeași sală».

Probabil, Leancă convine românilor. Or, în toată activitatea sa inestimabilă, Iurie Leancă nu doar că nu a fost conducător dar nici nu a încercat să fie. Nu are omul talent, minte ageră și nici carismă de lider. Cariera lui Leancă s-a aranjat în așa fel că de la el se cerea îndeplinirea ordinilor, dar nu luarea deciziilor.

Lipsit de verticalitate și inițiativă, nu s-a remarcat cu nimic nici în perioada în care a ocupat funcția de prim-ministru, evident, poate doar prin semnarea trădătorului Acord de Asociere cu UE și participarea la furtul miliardului. Așa că i se poate posta pe frunte pecetea comisariatului militar român «Apt».

N. B.
Anul trecut, PPEM a lansat o directivă pentru jurnaliști despre cum trebuie și cum nu se poate de scris despre liderul lor Iurie Leancă. Esența declarației se reduce la un singur lucru — să nu se scrie despre implicarea lui Leancă în furtul miliardului (altfel, sufletul său firav ca o floare ar putea să fie rănit), dar să se scrie despre «faptele bune» ale «pur și simplului Santa Klaus».

În legătură cu acest fapt, îmi aduc aminte de feldwebel-ul lui Kuprin, care, a ridicat pumnul și a spus amenințător:
— Iată, să-mi înainteze cineva vreo pretenție! Îi voi arăta eu pretenție!

Așa că dacă «Podleankă» — așa cum este poreclit în rețelele de socializare, se supără pe noi — îl rugăm să ne ierte. Data viitoare, vom scrie despre afacerile lui murdare într-un stil mai sensibil, frumos și artistic.

COMUNIST.MD
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: