Cum apreciază cetățenii cele 100 de zile ale Guvernului Sandu
РУС. MOLD.
» » Cum apreciază cetățenii cele 100 de zile ale Guvernului Sandu

Cum apreciază cetățenii cele 100 de zile ale Guvernului Sandu

23-09-2019, 14:32
Viziuni: 620
  
Versiunea de tipar   
Cum apreciază cetățenii cele 100 de zile ale Guvernului SanduÎn jur de 60% din populație consideră că evenimentele din interiorul țării se desfășoară într-o direcție incorectă, 24 la sută – într-o direcție corectă, alte 16% – nu știu. Cel puțin asta se arată într-un sondaj efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor, care a fost bazat pe cele 100 de zile de guvernare a Guvernului Maia Sandu.
 
„Distribuirea răspunsurilor la această întrebare exprimă o atitudine negativă privind direcția de dezvoltare pentru care pledează autoritățile Republicii Moldova.

După 100 de zile de la constituirea coaliției PSRM + ACUM doar 6 la sută dintre cetățeni sunt foarte mulțumiți de felul în care este guvernată țara, 1/5 - destul de mulțumiți, circa 1/3 - nici mulțumiți, nici nemulțumiți, 23 la sută - nu prea mulțumiți, fiecare al zecelea - deloc mulțumit, 7% nu s-au putut pronunța la subiect.

75% dintre respondenți apreciază negativ schimbările care s-au produs în reformarea sistemului justiției, 69% - în activitatea autorităților publice centrale, 65% - în sistemul de pensii, 64% – în sfera economică, 62% – în domeniul politicii interne. Cele mai palpabile schimbări au fost sesizate în domeniul politicii externe – 46%, în reforma sistemului electoral - 42%, în activitatea autorităților publice locale – 37%, în medicină – 36%, în învățământ – 35%.

Rezultatele studiului ne demonstrează și de această dată că interesul față de viața politică în rândul locuitorilor din țară continuă să fie destul de scăzut. Doar 28% dintre cei chestionați au menționat că sunt interesați de politică, 8% sunt foarte interesați, 47% – puțin se interesează de politică, iar alte 15% – nu se interesează deloc. Prin urmare, numărul persoanelor care nu se interesează de politică este mult mai mare, decât al celor interesați”, se arată într-un comunicat al companiei sociologice.

Sondajul a fost efectuate în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1189 respondenți, din 88 localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.

point.md
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: