Să ținem pasul și să nu cedăm!
РУС. MOLD.
» » Să ținem pasul și să nu cedăm!

Să ținem pasul și să nu cedăm!

21-12-2017, 13:01
Просмотров: 877
  
Версия для печати   
Să ținem pasul și să nu cedăm!Comuniștii de la Orhei: Doar comuniștii le pot da oamenilor o speranță la un viitor în această țară
 
Conferința a XII-ea a comitetului raional Orhei al PCRM s-a desfășurat cu o prezență înaltă a comuniștilor. În perioada de raportare, — doi ani, — au avut loc multe evenimente politice și de partid, de aceea comuniștii orheieni au făcut totalurile activității CR, exprimînd diferite opinii și propuneri cu privire la îmbunătățirea muncii lor de agitație și propagandă pentru perspectiva imediată.

L a lucrările conferinței a participat liderul PCRM, Vladimir Voronin, care i-a îndemnat pe comuniști să-și consolideze rîndurile de partid și să-și intensifice activitatea, cu atît mai mult că țara se află în pragul unui an complicat.

Primul secretar al CR, Oleg Vasilcan, a subliniat în raportul său că comitetul raional Orhei al PCRM a reușit să facă multe. A fost efectuat un mare volum de muncă de agitație în mijlocul populației, îndeosebi în toiul campaniei de boicotare a alegerilor prezidențiale neconstituționale. Totuși, el nu a evitat să enumere și greșelile comise, asupra cărora va urma să lucreze de acum noua componență a comitetului și biroului raional.

Oleg Vasilcan a remarcat că astăzi în țară e o situație catastrofală atît în plan social, cît și economic. Oamenii sărăcesc pe zi ce trece, de aceea mulți dintre dînșii sunt nevoiți să plece peste hotare în căutarea unei vieți mai bune. Din această cauză, în toate satele învecinate cu orașul Orhei, practic, rămîn tot mai puțini trăitori. În general, cetățenii care mai rămîn să trăiască în Moldova sunt, în temei, oameni în etate, bătrîni neputincioși. Și această tendință, — migrația masivă a populației din Moldova, — se reflectă și asupra procesului de creștere a rîndurilor partidului, dar mai ales asupra selectării calitative a unor cadre de partid dintre oamenii cu spirit activ de vîrstă medie.

Raisa Panico, secretar pentru munca ideologică, a atras atenția delegaților asupra cîtorva aspecte importante care influențează munca de agitație a comuniștilor din raionul Orhei în mijlocul populației. Potrivit spuselor ei, oamenii au obosit de sărăcie, de viață fără nici o rază de lumină, de promisiunile goale ale politicienilor cum că mîine le va fi mai bine. De aceea, în mijlocul populației se observă chiar un fel de apatie față de orice activitate politică. Oamenii doresc doar un singur lucru: hotărîri concrete, prin care să le fie mărite pensiile, salariile, indemnizațiile. Și totuși, chiar și în această situație electoratul se lasă înșelat. El crede tuturor promisiunilor frumoase și-l votează pe cel care le face, iar după aceea uită de dînsele. În acest context, Raisa Panico a subliniat importanța modificărilor în practica muncii ideologice și de agitație pe care o efectuează comuniștii.

Totuși, în ciuda complicatelor condiții ale actualei situații, în măsura posibilităților, prin consilierii-comuniști din consiliul raional, comuniștii de la CR Orhei al PCRM oferă ajutorul necesar familiilor cu mulți copii, bătrînilor singuratici, tinerilor familii. Comitetul raional ajută și la abonarea la ziarul «Comunistul» acelor tovarăși și veterani ai partidului care nu au posibilități materiale să-l aboneze.

În cadrul dezbaterilor. Comuniștii de la comitetul raional Orhei au menționat că în perioada de raportare nu întotdeauna a fost efectuată la nivelul cuvenit munca în mijlocul tineretului. În această privință, consideră comuniștii, noua componență a comitetului raional și a biroului va trebui să depună mai multe eforturi pentru atragerea unor cadre tinere în rîndurile partidului. Delegații la conferință au mai subliniat faptul că este necesar să fie sprijinit Comsomolul și să fie desfășurată o muncă mai activă de colaborare cu organizațiile obștești — Uniunea veteranilor și organizația de femei.

Oleg Sclifos, secretar al OPP din satul Peresecina, i-a îndemnat pe comuniștii din raionul Orhei să nu cedeze pozițiile și în comunicarea lor cu oamenii de rînd să le dezvăluie toate crimele săvîrșite de actualul regim guvernant, să lucreze în mijlocul populației de la om la om, operînd cu exemple concrete. În acest mod putem miza pe succese și pe revenirea PCRM la guvernare.

* * *
După încheierea conferinței a avut loc plenara organizatorică a noii componențe a comitetului raional, la care au fost aleși noii secretari. În calitate de prim-secretar, în mod unanim a fost aleasă Svetlana Căpățină, iar ca secretari ai CR Orhei al PCRM au fost aleși Vladimir Iațco și Evgheni Rotari.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, i-a dorit noii echipe succese în muncă, menționînd că a trecut o perioadă de raportare complicată atît pentru partid, cît și pentru țară în ansamblu. Dar pe Moldova o așteaptă un an politic și mai complicat. De faptul cum va fi pregătit fiecare comunist să depășească greutățile va depinde în ce măsură îi va aduce succes atît partidului, cît și întregii Moldovei viitorul an, 2018.

«Se poate spune că acum lucrurile stau altfel pentru toate formațiunile politice. Și asta deoarece pe prim plan trebuie puse nu interesele politice și de partid, ci interesele statului. Pentru că situația e următoarea: Moldova riscă să-și piardă statalitatea, iar noi, cetățenii Moldovei, riscăm să ne pierdem identitatea. De aceea, doar toți împreună, doar unindu-ne eforturile, putem reuși să învingem în lupta împotriva regimului antistatal», a concluzionat Vladimir Voronin.

Olga Dzeatcovschiскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: