Curtea, chipurile Constituțională
РУС. MOLD.
» » » Curtea, chipurile Constituțională

Curtea, chipurile Constituțională

27-11-2015, 11:32
Просмотров: 1 519
  
Версия для печати   
Curtea,  chipurile ConstituționalăÎn Moldova s-a dat undă verde pentru activitățile sub simbolica legionarilor, naziștilor și revanșarzilor

 


Curtea Constituțională a declarat neconstituțională sintagma prevăzută în Legea cu privire la combaterea activităților extremiste, care prevede interzicerea utilizării simbolisticii naziste.

 

Curtea Constituțională a examinat această chestiune la solicitarea deputatului formațiunii în naufragiu — PLDM, Ștefan Creangă. Ei bine, probabil, unchiul Creangă habar nu are ce este simbolica și atributele naziste. Este incompetent. Pentru că, în copilărie, a învățat prost, nu a citit cărți și nu a privit televizorul. Iar odată ce s-a văzut deputat, a cerut Curții Constituționale să facă precizări.

 

Libertatea de gîndire și conștiință

 

În opinia lui Creangă, în Legea №54-XV din 21 februarie 2003, cu privire combaterea activităților extremiste, lipsește claritatea, întrucît, nu este indicată simbolica și atributele naziste și, în legătură cu acest fapt, documentul poate fi interpretat diferit.

 

În afară de asta, liberal-democratul sa oferit să prezinte Curții Constituționale prevederi din legislația europeană. În opinia lui Creangă, fraza Legii cu pricina — «unele atribute sau simbolica, care pot fi confundate cu cele naziste» contravine Art. 31 din Constituție (cu privire la libertatea conștiinței), Art. 18 din Declarația Universală a Drepturilor Omului, Art. 9 din Convenția Europeană cu privire la apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, Art. 18 Pactului Internațional cu privire la drepturile civile și politice din 16.12. 1966 și Art. 2 din Legea №125 din 11.05.2007 cu privire la libertatea de gîndire, conștiință și religie.

 

Ce mai lecție de juridică ! Ce presupune simbolica nazistă nu știe, însă, legile le-a pieptănat fir cu fir. (Deși, aici, poate fratele Ion a contribuit, care doarme și visează să ocupe locul vacant la Curtea Constituțională).

 

Deputatul a remarcat că sintagma contestată contravine drepturilor cetățenilor de a-și cunoaște drepturile și obligațiile, de asemenea, dreptului la libertatea opiniei și de exprimare, totodată, limitează drepturile și libertățile populației.

 

Drepturi interpretate după bunul plac

 

Despre drepturile căror cetățeni trăncăniți, domnule Creangă? Este ușor să presupunem că vă referiți la drepturile lui George Simion, liderul organizației pro-fasciste «Noua Dreaptă»  și cu care se săruta șeful dumneavoastră de partid — Vlad Filat, la 7 aprilie 2009. Dar și a altor canalii naziste, care profanează monumente în particular și toată Moldova în general. Pentru că de îndată ce va fi eliminată această rectificare, organizațiile lor interzise se vor putea înregistra iar și iar sub denumiri și simbolică nițel modificate.

 

Totuși, fostul coleg de partid a lui Creangă, actualmente președintele Curții Constituționale — Alexandru Tănase, a acceptat ușor solicitarea. Plenul Curții Constituționale a Moldovei, din care fac parte cetățeni ai României, a decis că «în lipsa indicării precise a listei sau a noțiunii care constituie atribute și simboluri naziste, prevederile acestuia devin imprecise și neclare, astfel încât nu permit cetățenilor să înțeleagă care simboluri sunt interzise, care sunt asemănătoare cu cele naziste și în același timp acordă instanțelor judecătorești o marjă de discreție extrem de largă în aplicarea acestora».

 

În ceea ce privește lista — o aberație totală, or, fiecare persoană care are imaginația cît de puțin dezvoltată, într-un sfert de oră inventează zeci de simboluri noi care vor fi anume asemănătoare cu cele vechi — naziste și interzise. Așa că lista va trebui completată la greu pînă nu va ocupa o bibliotecă întreagă.

 

Și cum rămîne cu înregistrarea la Ministerul Justiției a partidelor ce propagă distrugerea Moldovei? La acest capitol, Curtea Constituțională tace, la fel ca și susținătorii «drepturilor» dubioase ale pro-românismului, liberal-democratice. Iată în ce au transformat ei țara noastră: într-o mașinărie de hoție, asemănătoare cu Guvernul, jurisprudența, justiția și o Curte chipurile Constituțională…

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: