Discuții «fără protocol»
РУС. MOLD.
» » Discuții «fără protocol»

Discuții «fără protocol»

3-03-2017, 17:21
Просмотров: 167
  
Версия для печати   
Discuții «fără protocol»Alexandr Prisechin: «Mass-media afiliată puterii încearcă să convingă poporul cum că PCRM nu mai există, iar noi demonstrăm că existăm, că muncim și suntem gata să ne încadrăm în acțiuni active».

Organizația primară nr. 5 din comitetul municipal Bălți al PCRM, pe care o conduce tînărul comunist Alexandr Prisechin, pe bună dreptate este considerată una dintre cele mai combative și disciplinate. Deoarece în rîndurile ei se află comuniști de diferite vîrste, în ea se simte succesiunea generațiilor, transmiterea de experiență și tradiții de la tovarășii mai în vîrstă la comuniștii tineri.


«Din organizația noastră primară fac parte 14 oameni, povestește Alexandr Prisechin. Mai înainte, era de cîteva ori mai mare. Dar de la noi nimeni nu s-a dus în alte partide. Pur și simplu, oamenii au plecat în alte țări pentru a căuta acolo o viață mai bună. Anume din cauza migrației organizația noastră s-a micșorat cu circa 180 de membri. La moment, din ea fac parte și băieți tineri, și reprezentanți ai generației în vîrstă, la al căror cuvînt spus eu totdeauna îmi aplec urechea și, s-ar putea spune, el mă ajută efectiv în munca pe care o fac. În linii mari, noi cu toții învățăm cîte ceva unii de la alții. Toate problemele care apar le rezolvăm în comun, nimeni nu rămîne la o parte. În plus, noi, cum s-ar spune, luăm șefie asupra altor organizații primare, îndeosebi în perioada campaniilor electorale. Din mijloacele proprii, abonăm ziarul «Comunistul». Oamenii sunt setoși de informație obiectivă, doar ceea ce ne vine din sursele mediatice supuse puterii este denaturat, falsificat. De asta ne-am convins demult».


Alexandr Prisechin a intrat în rîndurile PCRM în anul 2007, cînd avea vîrsta de 28 de ani. În 2011 a devenit secretar de organizație primară. Tovarășii mai în vîrstă mai întîi s-au uitat cu atenție la ceea ce face și la fel cu atenție au ascultat ce vorbește, ca să-și dea seama dacă va fi capabil să facă față acestei misiuni. Tocmai atunci, partidul a trecut în opoziție, după care a început o perioadă deloc simplă de schimbări în rîndurile partidului. Alexandr a rămas însă fidel acelor idei pe care cîndva le-a promovat bunicul său, și el comunist. În acest context, comuniștii de la Bălți spun că ei în general s-au cunoscut mai bine unii pe alții doar atunci cînd s-au pomenit în opoziție.


În afară de adunările planificate, comuniștii din această organizație primară se întîlnesc la diferite sărbători, deseori marchează împreună zilele de naștere ale tovarășilor săi. În opinia lui Alexandr, relațiile informale unesc foarte mult colectivul lor, care în general este prietenos. Discuțiile «fără proces-verbal» sunt foarte aprinse, în cadrul lor comuniștii reușesc să găsească soluții pentru multe probleme care-i preocupă.


«Mass-media încearcă să convingă poporul că PCRM nu mai există, iar noi demonstrăm că existăm, că muncim și suntem gata să ne încadrăm în acțiuni active. Noi nu stăm pe loc, noi mergem înainte. Noi le amintim locuitorilor din oraș, precum și tuturor adepților noștri ceea ce a făcut la timpul său Partidul Comuniștilor. Noi le arătăm că unele partide încearcă să meargă pe urmele noastre, folosesc ideile noastre, dar nu le reușește nimic. Pe cînd noi, aflîndu-ne la putere, mergeam înainte, obțineam multe rezultate pozitive. Misiunea noastră e să-i deprindem pe oameni să analizeze ceea ce se întîmplă în Moldova, să compare ceea ce a fost cu ceea ce este acum».


În condițiile cînd orașul se ruinează, pe bălțeni îi îngrijorează probleme simple legate de viața de zi cu si, de infrastructura orășenească, de pensiile mici, de lipsa de locuri de muncă și de reducerea indemnizațiilor sociale. Are de suferit și businessul, deoarece oamenii nu au mijloace ca să poată cumpăra mărfurile și să se poată folosi de serviciile oferite de business.


«Cînd ne întîlnim cu tovarășii și adepții noștri, abordăm toate aceste probleme, le discutăm. Cum să trăim? Ce va fi cu noi mai departe? Avem adepți pe care îi frămîntă destinul PCRM, ei doresc sincer ca partidul să nu-și piardă forța, spune Alexandr. Noi îi liniștim. La informația pe care ei o găsesc în mass-media fidelă guvernării, le prezentăm informația reală, obiectivă. Oamenii doresc ca Partidul Comuniștilor să respire liber, adică să activeze cu toată capacitatea sa. Oamenii doresc să afle cu ce trăiește și ce face partidul, pentru a se menține pe pozițiile sale. Ei au în vedere apărarea intereselor tuturor locuitorilor din Moldova. Adică anume ceea ce Partidul Comuniștilor a făcut, face și va face și de acum înainte».
 
Ana Vetrova
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: