Trăinicia fundamentului
РУС. MOLD.
» » Trăinicia fundamentului

Trăinicia fundamentului

27-11-2015, 12:32
Просмотров: 1 185
  
Версия для печати   
Trăinicia fundamentuluiOrganizaţiile primare sunt baza partidului, de ele depinde trăinicia şi stabilitatea PCRM

În componenţa comitetului raional din sectorul Centru al capitalei, organizaţia primară de partid nr. 21 este una dintre cele mai mari. Din ea fac parte douăzeci şi patru de oameni.  Mai înainte, era şi mai numeroasă, dar, cu regret, viaţa i-a impus pe nouă din membrii ei să se mute cu traiul peste hotare. Totuşi, organizaţia a rămas să fie aptă de a activa în continuare în acelaşi spirit combativ. Ceea ce nu-i de mirare: o mare parte din membrii ei sunt foşti ofiţeri.

 

Activitate de zi cu zi


«OPP nr. 21 din sectorul Centru şi-a desfăşurat activitatea conform planului. În perioada de dare de seamă au fost desfăşurate patru adunări, examinate 12 chestiuni. Comuniştii s-au arătat interesaţi de ordinea de zi şi au participat activ la dezbaterea problemelor abordate», a menţionat secretarul organizaţiei, Anatolie Guriev.


O practică tradiţională aplicată în această organizaţie primară este repartizarea de însărcinări permanente pentru fiecare membru. De exemplu, locţiitoarea secretarului, Tamara Golovco, în mod regulat a primit însărcinări date ei de comitetul raional, în particular, în perioada campaniei electorale, a desfăşurat munca de agitaţie printre alegători, iar la alegeri a fost observator din partea PCRM. Comunistul Evgheni Svetlicinîi în mod conştiincios îşi îndeplineşte obligaţia de trezorier al organizaţiei, în plus activează în mijlocul foştilor participanţi la operaţiile de debarcare şi al celor care au luptat în Afganistan. Artiom Guriev se ocupă de munca explicativă privind cursul PCRM şi de agitaţie în reţelele de socializare. Pe parcursul adunării, el şi-a mărturisit ideea de a realiza prin intermediul Internet-ului diferite proiecte politice care să depăşească zona Republicii Moldova. În această privinţă, de acum există o înţelegere cu tovarăşii din Georgia.


Printre altele, teritorial, OPP nr. 21 e situată într-un sector specific, cu o mulţime de case luxoase. Clar lucru, locuitorii acestora nu manifestă faţă de comunişti o dragoste fierbinte, inclusiv din cauza că ei înşişi fac parte din alte formaţiuni politice ori sunt acoliţi ai partidelor de la guvernare. Tot în acest sector sunt şi căminele unor instituţii de învăţămînt superior, ai căror profesori aplică o presiune politică asupra studenţilor. Cu alte cuvinte, activitatea agitatorilor din partea PCRM în acest sector este destul de dificilă.


«Mă bucură faptul că printre comuniştii noştri nu sunt oameni plîngăreţi şi că tovarăşii noştri nu sunt indiferenţi faţă de soarta Moldovei, a poporului ei», a subliniat Anatolie Guriev.


 În ziua desfăşurării adunării de dare de seamă şi alegeri, rîndurile OPP nr. 21 s-au completat. Membru al PCRM a devenit Ştefan Covaliuc. «În cei opt ani cît au guvernat ţara comuniştii, eu am văzut şi am apreciat succesele lor. În opinia mea, PCRM este unicul partid care poate să facă ceva pentru ţară, ci nu să fure, ca actualii noştri «eurointegratori», a spus el, explicînd celor prezenţi ce l-a impulsionat să ia decizia de a veni în PCRM.


Prim-secretarul comitetului raional din sectorul Centru, Victor Mîndru, prezent la această adunare, l-a felicitat pe noul comunist. El a mai informat că adunări de dare de seamă şi alegeri de acum au avut loc în majoritatea organizaţiilor primare din sector. «Conferinţa raională de dare de seamă şi alegeri este fixată pentru 12 decembrie şi din partea dumneavoastră trebuie să înaintaţi şapte delegaţi, a amintit tovarăşul Mîndru. Desigur, această campanie de dare de seamă şi alegeri e una deosebită, deoarece la anul viitor va avea loc ordinarul, al VIII-lea, congres al PCRM şi vom participa la lucrările lui în funcţie de totalurile pe care le vom face acum». Victor Mîndru a remarcat faptul că nici din partea comitetului raional, nici din partea biroului nu sunt nici un fel de pretenţii faţă de OPP nr. 21 — ea este una din cele mai active şi îmbină foarte reuşit experienţa şi tinereţea membrilor săi.


În încheiere, participanţii au votat candidaturile celor ce vor participa la a XII-ea conferinţă raională de partid. Printre aceştia, a fost votat şi Artur Reşetnicov, secretar executiv al CC al PCRM, membru al OPP nr. 21.

 

A fi comunist este greu şi responsabil


La lucrtările acestei organizaţii primare a participat şi Vladimir Voronin, preşedinte al Partidului Comuniştilor. «Organizaţia primară de partid e ca şi o familie, a spus el. Şi, ca în oricare familie, în ea pot apărea probleme şi neînţelegeri, pot fi obţinute succese şi realizări. De aceea sarcinile care stau în faţa organizaţiilor primare trebuie rezolvate ca şi într-o familie — cu bunăvoinţă, contînd pe ajutorul fiecărui membru, consolidînd şi dezvoltînd această organizaţie».


 «Edificiul partidului are la fundamentul său mai mult de o mie şi jumătate de organizaţii primare. Şi de calitatea acestui fundament depinde trăinicia întregii construcţii», a subliniat Vladimir Voronin.

 

Preşedintele PCRM a mai relevat că a fi comunist după destrămarea Uniunii Sovietice e dificil şi responsabil. E şi mai greu să rămîi comunist şi luptător adevărat pentru cauză. Este extrem de complicat să nu cedezi în faţa provocărilor, a încercărilor de a fărîmiţa rîndurile partidului.


«După destrămarea URSS, tovarăşii noştri au trecut prin multe umiliri şi greutăţi. Şi a fost nevoie ca ei să dea dovadă de multă bărbăţie, pentru a ridica din scrum drapelul partidului nostru», a spus Vladimir Voronin.


Liderul comuniştilor moldoveni a amintit că PCRM este unicul partid comunist din spaţiul postsovietic, care, în noile condiţii de existenţă, a obţinut de trei ori victoria la alegeri. Pentru noi, a fost un mare succes, iar pe forţele duşmănoase nouă le-a impus să se unească împotriva comuniştilor.


«Succesele comuniştilor din Moldova i-au făcut să se cutremure pe cei care au distrus Uniunea Sovietică şi au crezut că noi şi ideologia noastră suntem doborîţi pentru totdeauna. Totodată, i-au trecut fiorii şi pe cei care s-au grăbit să arunce carnetele de partid, ne-au trădat idealurile. Iată de ce împotriva noastră se duce o luptă masivă, fiind folosite fără scrupule orice mijloace: de la crearea unui partid-clonă pînă la calomniere făţişă», a declarat Vladimir Voronin.


Potrivit lui, actuala criză este provocată de faptul că, începînd cu anul 2009, nici un guvern din Moldova nu a fost profesionist. Nici la nivelul premierului şi al miniştrilor, nici la nivelul funcţionarilor din guvern». În culoarele actualei puteri nici nu miroase a profesionalism, a constatat tovarăşul Voronin. Acolo miroase a nănăşism, cumetrism, corupţie — a tot ce vrei, în afară de profesionalism».


Liderul PCRM i-a îndemnat pe comunişti să depună toate eforturile pentru a consolida societatea, pentru a scoate ţara din criza social-economică, pentru a nu admite să fie subminată statalitatea Republicii Moldova, pentru a lichida haosul  creat în ţară de alianţa guvernantă antipopulară.

 

Dmitri Crîmov

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: