Reevaluarea cunoștințelor
РУС. MOLD.
» » Reevaluarea cunoștințelor

Reevaluarea cunoștințelor

15-07-2017, 10:20
Viziuni: 995
  
Versiunea de tipar   
Reevaluarea cunoștințelor Din cauza unor erori ale comisiei pentru BAC, pentru 300 de absolvenți ar fi putut fi închis accesul la studii superioare

 
Totalurile principalei sesiuni a examenelor pentru titlul de bacalaureat i-au bucurat, se prea poate, doar pe lucrătorii Ministerului Educației. Doar 58,7% de absolvenți  au trecut examenul pentru acest titlu. Însușii absolvenți au rămas nemulțumiți de respectivele rezultate și au prezentat 12 mii de contestări.

Reevaluarea lucrărilor a adus rezultate îmbucurătoare. Circa 2500 de note au fost mărite cu cîteva puncte. Ceea ce, desigur, e bine, dar și mai important este faptul că numărul deținătorilor titlului de bacalaureat a crescut cu 300. Statistica generală a fost prea puțin influențată de respectivele rezultate. Și totuși, pentru sute de tineri reevaluarea cunoștințelor a însemnat apariția șansei de a întra în instituții de învățămînt superior.

Cum de s-a întîmplat că pedagogii au apreciat greșit un număr atît de mare de lucrări? Ce e la mijloc – neglijența, graba sau o acțiune premeditată? Clar lucru, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a avut, cum se spune, o perioadă fierbinte. În această perioadă, au fost controlate și apreciate circa 64 mii de lucrări. Dar în baza căror criterii se face evaluarea cunoștințelor? Este clar că există anumite reguli. Însă pentru experți un punct mai mult sau un punct mai puțin nu înseamnă nimic. Ceea ce nu se poate spune despre absolvenți.

Așadar, totalurile examinării contestărilor au scos la iveală faptul că cei care au controlat lucrările au comis 2,5 mii de greșeli. Acum, ei au controlat lucrările din alt punct de vedere. Dar în țara noastră atît de coruptă, fără să vrei, îți apare gîndul: oare toate majorările de puncte s-au făcut în mod dezinteresat?

După cum comunica Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare,  mai mult de 2400 de contestări au fost prezentate în privința rezultatelor la examenul de limbă și literatură română. În cazul dat, în afară de cunoștințele în gramatică, într-un fel, este luată în considerare și poziția civică a elevilor, și anume asta putea să nu coincidă cu poziția unora dintre pedagogii moldoveni.

Acum, candidații care în cadrul principalei sesiuni nu au obținut punctajul de trecere, precum și absolvenții care au lipsit motivat de la examene, se pregătesc pentru o sesiune suplimentară, care se va desfășura între 17 și 24 iulie.

Ana Vetrovaскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: